Jag gjorde det

Med tårfyllda ögon, visserligen bara av morgonens bitande kyla, och inför en uppvaknande stad nådde jag idag målet för det nyårslöfte jag gav mig själv - den 4 december. Jag skulle motionera 800 minuter fram till årsskiftet. Och se!



För den som behöver en morot/piska för att få tummen ur & röra på sig kan jag rekommendera Funbeat.se. Där kan man lätt registrera allt man gör & få svart på vitt hur duktig eller lat man varit.

Sista dagen av 2009 är här. Året som går till historien som ett av mitt livs sämsta. Arbetslös är värdelöst. Om tre månader trillar jag in i den skrämmande skaran långtidsarbetslösa. Och då är jag bara teoretisk. Idag för ett år sen blev det KK på företaget jag sålde min kropp och hjärna till.

Men nu väljer jag att glatt titta på de 101% ovan & med full iver dansa runt huset med dammsugaren. Ikväll är det fest!

Take care!

En god vän har gått ur tiden

En av mina närmaste vänner, en jag varit väldigt intim med, en som tagit sig in i mitt innersta tvingas jag nu ta farväl av. Ingen annan har jag umgåtts med så regelbundet och ingen annan har fått vara med och dela mina tankar på samma sätt. Det är med sorg jag tvingas lämna dig till evigheten. RIP kära tandborste.

Drömfiske

Inatt drömde jag att jag skulle åka bort & fiska. Till saken hör att jag fiskat ca fem gånger i mitt liv. Som vanligt i drömmar kom jag aldrig iväg. Hur tolkar man en sådan dröm?


Plötsligt händer det

Idag har det hänt. Jag lyckades pallra mig iväg till Nautilus (gym) för att plåga min arma kropp. Det är egentligen ett väldigt bra system de kör. Hjärndött. Man får veta vilka maskiner man ska använda, får inställningarna uppskrivna. Sen är det bara att dra i grejerna - inte tänka. Klarar man 12 gånger är man för stark och man kan känna sig duktigt och till nästa gång öka vikten. Och så kämpar man med den tills man klarar 12 - igen, och så rullar det på - i all evighet. Jag kommer att bli oändligt stark.

The Tram Sessions

Jag lyssnar sällan på radio. Gillar att vara mer aktiv i mitt lyssnande. Men, ibland händer det att gör jag det & faktiskt hittar jag då & då ett och annat guldkorn. Idag fick jag höra talas om "The Tram Sessions" i Ggb. Någon bjuder in artiser på en åktur med spårvagn, de spelar en truddelutt.  Allt filmas & läggs via YouTube upp på en blogg (http://thetramsession.blogspot.com). Vi snackar inte hi-fi & megakvalitet här. Dessutom på hyfsat indienördnivå. Men oj vilken kul idé. Karlshamn sätter faktiskt ett litet spår där oxå med Lisa Bouvier (http://www.youtube.com/watch?v=qd0WXl7iPqA).

Man kanske skulle bjuda in Kent på en tur på 310:an? Eller Winnerbäck med en av hans bättre, men ack så bortglömda, låtar "Med bussen från stan" (http://www.youtube.com/watch?v=_D-WAT6byVc). "Han har viktiga jobb och ett underbart liv och nån rolig och vitsig dekal på sin bil för han gör ju trots allt som han vill."


And it's - Go Go Go!

... som den gamle räven Murray Walker alltid skrek i extas när F1-loppen startade på brittisk TV.
Nu är den igång.
Arsotid is in da house.

För trogna frogturd-läsare ska jag nu avslöja hur den där virriga turen under promenaden ("Något för Sherlock Holmes?") trots allt kunde ha en naturlig förklaring. Det handlar förstås om Platespotting (www.platespotting.com) som varje person med alltför torftigt liv bör syssla med. Det gäller att hitta bilar med regnr från 000 till 999. En fullkomligt meningslös, men ack så givande, hobby. Därav alla svängar fram & tillbaka över lasarettets parkering. Själv letar jag nu efter 297. Så det är en bit kvar.

Frogturd? Det var min testblogg som existerade i två system (blogg.se & wordpress.com) för att utvärdera dels om bloggande var något att hålla på med (vilket man förstås kan ifrågasätta tills tidens slut...) och dels vilket system som skapar minst motstånd och frustration. Du behöver inte vara någon direkt Sherlock för att lista ut vilket system som vann.

Och så var det det där med anställningsintervjun jag fick komma på efter 7 månaders väntan. Jag lyckades charma dem så till den milda grad att jag får komma en sväng till. Livet är spännande.

Igår läste jag ut "Hem till havet" så nu vet jag hur det gick för Kjell & Elin.
Idag gav jag mig på hypade "Hypnotisören". Första 20 sidorna imponerar inte, men det är ofta svårt i början av en ny bok. Särskilt när man byter språk, författare eller genre.

Sa någon julklappar? Ja, jag fick vad jag förtjänade & lite till. Tack Tomten!


Världen håller andan

Snart, väldigt snart...

RSS 2.0