Party Party Party



Tips till M

Ett smart drag för Moderaterna vore att plocka ner alla de klistermärken som sitter kvar här & där efter förra valet. De sänder lite konstiga signaler...

Tips till mailprogramtillverkare

Här får ni ett tips på en riktig killer feature. Skanna alla utgående mail efter fraser/ord som: bilaga, bifogar, attachment, skickar med etc. För hur ofta glömmer man inte att skicka med den fil man skriver att man ska skicka. Thunderbird behöver inte bemöda sig, det är i grunden så kass att det blir som läppstift på en gris med min fina uppfinning.
/ Med Vänliga Hälsningar, Mr Arsotid (som sippar på en härlig Laphroaig som ett näst sista försök att bli av med den igenkorkade halsen. Nästa steg blir klorin.)

1992

Jag kan inte påstå att vår soffa är direkt ny, men att den var nära på antik är lite skrämmande. Den kostade 3500:- om jag minns rätt, på IKEA:s fyndavdelning. Det ger en kostad på 50 öre per dag. Helt ok. Men nu är dess dagar räknade. Idag har vi beställt en ny.
Ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan där ligger en pöl smält Piggelin eller en banan nertryckt i den. Eller varför inte en maginfluensaspya.

Siesta

Siestafestivalen 27-29 maj i Hässleholm.
Det börjar utkristaliseras när jag vill vara där:
TORSDAG
-------
The Radio Dept.
Thåström
Johnossi
Mattias Alkberg + Nerverna
Kristian Anttila
Ossler
Andreas Tilliander
[ingenting]
FREDAG
------
Timo Räisänen
The Hives
bob hund
Teddybears
Familjen
LÖRDAG
------
Röyksopp [NO]

TORSDAG
  • ** Thåström **
  • ** The Radio Dept. **
  • [ingenting]
  • Johnossi
  • Mattias Alkberg + Nerverna
  • Ossler
  • Andreas Tilliander
FREDAG
  • ** The Hives **
  • ** bob hund **
  • ** Timo Räisänen **
  • Familjen
  • Teddybears
LÖRDAG
  • Röyksopp [NO]
Skyll inte på mig om det är fel på datumen...

OD on DH

Det verkar finnas en sång för varje dag i livet. Här är helgens Soundtrack of My Life:
Billie The Vision & The Dancers – Overdosing With You
Två avsnitt Desperate Housewives i fredags, tre igår och snart ett för att runda av söndagskvällen. Nära en OD, men vad gör man inte för att slippa leva i ovisshet.

Syndigt & syndigt gott

Idag har vi bakat något högst omoraliskt, men så gott att det inte går att låta bli. Receptet är från min pappas barndoms femtiotal, så vänligen ha lite överseende.
Och hur fel namnet än må vara så är det i alla fall tydligt vad man menar. Chokladbollar? Det låter väldigt könlöst & oprecist. Finns det inte något bättre, mellan det och n*gerb*llar?

Ledig prinsessa

Dagens nyhet om att Madeleines förlovning bryts är goda nyheter för världens ungkarlar. Själv har jag hela huset fullt med prinsessor, så jag är mer än nöjd & passar. Men... nyheten får mig osökt att tänka på en av världens bästa låtar: Popsicle – Hey Princess
So I shout: "Hey Princess, won't you come back home?"
and I cry, I'm shaking and I'm on my own
and I wisper your name until the morning comes
"Hey Princess, you're the only one"
Den är till dig Jonas Bergström, din klant!

Usel film

Lilla M är sjuk & vi for till videobutiken (Nej, inte PirateBay!) för att hon skulle få välja vilken film hon ville. Det blev uppföljaren till Arthur & Minimojerna, Arthur & Maltazard.

Vi bullade upp med popcorn & drog igång. Zzzzzz. Jag tror det kan vara en av de sämsta filmer som gjorts. Tror jag somnade fem gånger. När t.o.m. en sexåring tycker en animerad barnfilm är dåligt, då ÄR den det. Bästa betyget jag hittar på nätet är 2 av 5. SvD skriver "Att dylik smörja får svensk distribution är skandalöst.". Så mitt tips till är så givet att jag inte tycker det är värt att skrivas, men bara för att du verkligen inte ska lägga tid på den. Read my lips: Se den inte!
Trevlig helg!

DJ Arsotid

Vill ha!
Inte för att jag har nån nytta av den, eller för jag kan, än mindre att någon skulle orka lyssna, men visst vore det kul att leka DJ. Scratcha mp3-filer. Småcoolt.  Endast 1000:- = 166 st Piggelin.

Ny musik

Om de bara är i närheten av vad de ploppat ur sig tidigare är detta månadens skivsläpp:
The Radio Dept. – Clinging to a Scheme
Efter en snabblyssning låter det väldigt lovande. Det här är musik som tar ett tag att absorbera, inga 3.00-minuters slit- & slängschlagertuggummin inte.

De "lokala" hjältarna Billie the Vision & The Dancers har oxå släppt nytt.
Ska bli spännande. Har inte haft chansen än att lyssna, men missa inte dem!
Deras gamla alster finns på Spotify eller för gratis download på www.billiethevision.com.
Sen när ni blivit kära i musiken köper ni den förstås & får ni chansen - se dem live.

Tjurig gammal gubbe

Det är med viss stolthet jag blickar tillbaka över senaste dagarnas bloggande & ser hur härligt negativ bild jag förmedlar. Är jag på väg att bli som mina favoritfarbröder?

Distansplugg

Jag hade inte styrka nog att inte börja på den kurs jag anmälde mig till i mitt gamla arbetslösa liv. Så nu är man 100% arbetare, 13mil/dag-pendlare & halvtidstudent - samtidigt. Ett par småbarn på det. Inga problem. Det jag tänkte spy galla över är hur dåligt alla (jag har gått flera de senaste åren & tar mig friheten att generalisera) distansklurser på högskolan sköts. Det finns förstås undantag, men jag tror att doktorer (har haft ett par som lärare) och allt vad de är tar kurserna för att få in lite lättförtjänta pengar. Sen skiter de in studenterna. De slänger till oss ett gäng webblänkar, några övningar, inlämningsuppgifter, kanske en tenta, sen hör man inte så mycket mer från dem. Svarar knappt på mail. Deadline på Inlämningsuppgift 2 imorgon, innan jag hört ett knyst om första uppgiften. Fnys.

The Pensionssystem sucks

Hur dum får man vara? En timme innan sängdax ska man inte börja försöka sätta sig in i högen av pensionspapper. De orange kuverten ligger som årsringar i pappershögen. 5 år. PPM, SPP, Alecta, Collectum, MinPension.se, Pensionsmyndigheten, ITP1 eller ITP2, ITPK. Det är totalt förvirrande. Inte bra för möjligheten att somna avslappnad.

Strax dax

Knappt en timme till start i Kinas Grand Prix. Formel 1 är jättekul & spännande.
Kolla här:

Forever Young 2010

Linköping 6/8
Varberg 7/8
Eskilstuna 13/8
Helsingborg 14/8
Gävle 20/8
Kalmar 21/8
En grov bloggjournalistiskt miss har inträffat. Tydligen är inte ens Mr Arsotid ofelbar. Märkligt men sant. Jag var helt övertygad om att jag blottat mitt sug efter nostalgitrippen Forever Young 2010 i sommar. Redan med första artistsläppet
Alphaville, Reeperbahn & Jakob Hellman
kändes det svårt att hålla mig därifrån. Nu har de släppt nästa artist,
Human League.
Nostalgispelningar är tyvärr lite oroväckande. Var de så bra, egentligen? Hur har de åldrats? Blir det patetiskt? Blir jag patetisk? Är det inte roligare med ny musik?
Här spelar de i alla fall.
Linköping 6/8
Varberg 7/8
Eskilstuna 13/8
Helsingborg 14/8
Gävle 20/8
Kalmar 21/8 I'll be there...

Våga Vägra Windows Media Player

I-landsproblem-varning! Alt-F4, alla PC-användares näst bästa vän (Efter Ctrl-Alt-Delete...) är utrotningshotat. I nyare versioner av Windows Media Player funkar det inte. Alt-F4, Alt-A, Alt-A verkar vara sättet Microsoft vill att vi ska stänga ner program på i framtiden. Nu sitter jag visserligen i Windows XP-miljö så det kanske finns smartare lösningar i Windows 7. Hur tänker Microsoft? Kan det vara ett sätt att börja få oss att tröttna på XP? För att köpa Windows 7? Ni ser, jag har börjat min bana som konspirationsteoretiker!
Trevlig Helg!

Zeitgeist - du måste se den

Min favoritkonspirationsteoretiker D tipsade om Zeitgeist och jag är helt såld. Har bara sett del 1 (reder ut myten Jesus.) och halva del 2 (konspirationsteori om WTC 911) än, men ska lätt se resten. Om & om igen.
Filmen måste du se. Det kan vara de 2 mest intressanta timmarna i ditt liv (se åtminstone första 20 min).  Antingen här, eller ladda ner den från hemsidan. Finns på PirateBay oxå med svensk text, har jag hört...

Bara för att jävlas

Siestafestivalen i Hässleholm såg väldigt lockande ut. Men självklart sprids godiset ut över alla tre dagarna.

Torsdag 27 maj
Thåström
Fredag 28 maj
The Hives
bob hund
Familjen
Lördag 29 maj
Röyksopp [NO]
Torsdag 27 maj: Thåström
Fredag 28 maj: The Hives, bob hund, Familjen
Lördag 29 maj: Röyksopp
Ibland är livet svårt - men inte omöjligt.

Mot alla vindar

Så var jag igenom den gamla TV-serien.
Den känns väldigt 80-tal, vilket måste vara ett tecken på att den var före sin tid. Den spelades in 1978. Idag hade vilken amatör som helst klippt den snyggare. Tom våra semesterfilmer känns tajtare. Storyn är fin, men visar hur jävliga människor kan vara, men oxå hur goda vi kan vara. Baseras på verkliga personer & historier, så det var kul att få en historielektion om Australiens uppbyggnad i slutet av 1800-talet.
"Yet, Freedom! yet thy banner, torn, but flying, streams like the thunderstorm against the wind."

Mig köper man inte så lätt

Gårdagens tågresa blev inte optimal. Idag på morgonen när tåget, perfekt i tid, öppnar dörrarna står Blekingetrafiken och delar ut en påse frukost. Yoggi, Wasas färdiga knäckebröd, Apelsinjuice & en Kexchoklad, samt en broschyr om hur stolta de är över att de har 87% nöjda kunder. Dom måste skämta. Det kändes som en spottloska i ansiktet. Och 87%, är det något att vara stolt över? Men juicen var fantastisk.
/Mr Arsotid, medlem i 13%-klubben

Looking for Eric

Igår var jag mitt pucko uppe till 01.30. Klockan ställd på 05.30. Halvbra. Pallrade mig upp trots allt. Tåget skulle gå 06.32. Kom iväg typ 7. Ersättningsbussar Ronneby - Karlskrona. My arse, tror inte ens de beställt några. Grrr. Det fick bli nästa tåg istället. Stämplar in 8.37.
Där fick ni lite socialrealism.
Som sådant introducerade Karlshamns Filmstudio säsongens sista film. Looking for Eric.
Den utspelar sig i Manchester och handlar om Eric som har det tufft. En sliten brevbärare. Engelska pubar. Fotboll (Eric Cantona spelar sig själv.). Grabbar. Engelska pubar. Mål. Disk. Skitigt hem. Drömmar. Mål. Rädsla. Kärlek. Våld. Se den! Slutuppgörelsen är en klassiker, ett blodrött inferno. Come on you Reds! Redecorate!

PS Jag igonerar det faktum att AIK tar steget upp i Elitserien. Leksand - Tingsryd nästa år. Jättespännande.........

Jonsi

Missa inte nya albumet med Jonsi (sångaren från Sigur Ros): Go.
Inte tuggummipop direkt, så lyssna ordentligt & ända igenom.
Nu ska jag helga vilodagen.

Shutter Island

Boken (som översatts till Patient 67 på svenska) läste jag för ett bra tag sen, så den hade glidit in i glömskans hörn av hjärnan. Ett ganska stort hörn förövrigt... Ska jag vara ärlig så gick storheten med boken inte fram hos mig. Många anser annars det vara en grymt bra bok. Jag tror storheten försvann i att min engelska inte räckte ända fram för att få ut max av den. Kanske oxå för att jag hade fel förväntningar. Att säga mer vore att säga för mycket. Att nu se filmen var uppfriskande. Visst, det knyter sig i magen av obehag emellanåt, men det är en riktigt bra story.

Världens snabbaste bilar

Mitt beteende med dessa snabbt försvinnande bilar har alltid varit typ:
♥ Långresa = utanför kommunen... Dax för en påse bilar!
♥ Nästa grabbnäve redo medans jag tuggar i mig den förra.
♥ Yes! Påsen räckte tills filmen började.
Så jag känner mig väldigt stolt över att ha klarat att ha en (1) bil i munnen i 12 minuter & 30 sekunder.

Å en sån underbar morgon

Vaknar dunderförkyld, med Olas Unstoppable i skallen, toarullen tom på toa 1, toarullen tom på toa 2. Kan en dag starta värre? Solen skiner visserligen, men det blir väl bara hudcancer av det.

En stilla undran, vad är det med de där melodifestivallåtarna? Jag gillar dem verkligen inte, generellt. Definitivt inte Unstoppable. Ändå sitter de som fastklistrade i hjärnan. Det måste vara hjärnkirurger & psykologer inblandade när låtarna tas fram. Skolverket borde anlita G:son, Ljunggren, Pling & Co att ta fram låtar med 7:ans multiplikationstabell, tyska prepositioner som styr ackusativobjekt (Visste ni förresten att de kallas direkta objekt nuförtiden!) och dativ, Hallands jävla floder, den svenska kungalängden och andra ovärderliga kunskaper.

Singstar Kent

Det släpps inom kort en Kent-utgåva av Singstar på Playstation (kent.nu). Bäva månde våra grannar. Min sångförmåga är i omvänd proportion till mitt gillande av Kent. Problemet är att vi bara har en gammal PS2:a och den versionen av spelet kommer att ha mindre innehåll än för PS3. 5 låtar mindre. Är då dessa värda de 3000:- det skulle kosta att skaffa en PS3? Att jag ens tänker tanken skrämmer mig själv.
Trevlig Helg!

Kollektivt självmord, The End

Nej, det är inte Leksands pinsamma förlust mot Växjö idag jag avser. Alltså, att bränna chansen till Elitserien genom att låta ett utslaget Växjö ta ledningen med 3-0 är helt otroligt. Kollektiv kollaps. Till saken... Ljudboken Kollektivt självmord är slut. Det är en intressant tanke att skriva en bok om att samla ihop en massa självmordkandidater för att göra gemensam sak och boken är lite småcharmig, men njaaa. Det blir aldrig riktigt kul, vilket kanske är ett sundhetstecken med tanke på ämnet. Det är i alla fall kul att lära känna våra grannar finnarna lite. Fast är de verkligen såhär nere? Citat (som handlar om att det är reklamens fel att människor deppar ihop): "Vad är det för vits med att leva, om man ändå aldrig har råd med allt det underbara som hela tiden trugas på en?"
Nu tar jag total skönlitteratur-paus. Vi får se hur länge den varar...

Dom ljuger i Malmö

Jag har varit i Malmö idag.
© arsotid
Det var E22 in, möte, E22 ut. Jag har sett Malmö, men inte fan har jag sett världen.
Sorry Lillebror, det fanns ingen chans att hälsa på.

Va e de


Men vi älskar er ändå


Rumsligt kaos ger själsligt kaos

12 kvadratmeter bortslösat utrymme:
Visserligen är det en arsotid upplevelse att glänta på dörren dit, men det finns anledning att fundera över sitt sätt att leva när detta är vad som döljs bakom en av våra vita dörrar. Tillträde på egen risk!

Glad Påsk

En musikalisk påsktupp för er alla!
Ivor Biggun - The Cockerel Song. Barnsligt kul. Jag mötte Lassie-varning: Tänk att jag sett denna legend live i London & pratat med honom. Fick alla hans cd signerade. Inte de kreddigaste skivorna i min samling, men erkänn att ni blir lite avundsjuka. OBS, jag tog honom inte i hand! He's a Wanker!

Ei saa peittää!

Får ej övertäckas! Do not cover! Det senare - en uppmaning till Thomas Di Leva.
(OK, det där håller inte rent språkmässigt, men visst är det visigt!)
Hans senaste skiva (en ren coverskiva) är pinsamt dålig. Lyssna inte här. Hur tänkte han?
Redan valet av låtar får en att klökas. Hur tänkte han?
All respekt han byggt upp under sin karriär, borta. Hur tänkte han?
Desperat efter pengar? Vore inte en Best Of-turné bättre? Hur tänkte han?
Jag som varit ett fan i många år gråter tårlöst av besvikelse.
En recensent skrev: "Den är inte bara dålig, utan provocerande dålig - och meningslös."
Jag håller med.
Här är ett par exempel hur det ska gå till att tolka låtar:
Postal Service - Against All Odds (Phil Collins)
José Gonzales - Heartbeats (The Knife)
Gillar du den senare. Dum fråga förresten, vem gör inte det... Den som hör av sig först får José Gonzales-skivan Veneer av mig i påskpresent, Heartbeats finns med där.

Homo Stupidos

Smack!!! Förlåt för att jag ger er en smäll på käften till påskfrukost. Men ni/vi är värda det: "För sent att rädda jorden." Hur jävla dum får man vara mot sig själv & sin framtid? "Människans tröghet är så stor att vi inte kan göra någonting meningsfullt." Men trots allt, Glad Påsk på er, idioter!
Fastän ni inte är värda det så får ni här ett stycke humor. Detta måste vara bästa 1 april-skämtet genom tiderna:
Blev pappa till fyra efter galen kväll

Min skärtorsdag



RSS 2.0