Göteborgs indiekör

Fan ta internet. Eller kanske min dåliga karaktär. Steg upp tidigt idag för att beta av alla viktiga saker i livet. Rosa mannen ingår inte ibland dessa. Inte heller att surfa fram Göteborgs indiekör (tryck Cancel, det funkar i alla fall). Eller det kanske det gör?
Arsotid, sist med det senaste!

Rosa mannen

Om du aldrig sett på ett nedladdat videoklipp från någon obskyr låt eller konsert så kan du sluta läsa här. Och gå och skaffa dig ett liv. För oss med känsla för musik kan jag idag erbjuda en intressant artikel om vem hjälten Rosa mannen är: Enjoy!
»I need some old stuff to ripp!«
Välkommen hem till min banankartong med goa grejjer!

Winter's Bone

Det här kommer att bli en bra helg. Den börjar i alla fall på topp med Winter's Bone.
Den är så långt ifrån förra filmen vi såg - Milf - som man kan komma, på alla sätt, utom att båda utspelar sig i vansinniga miljöer i USA. Men här är det ett totalt glamfritt USA. Den håller ett lugnt tempo, men känns inte vid ett enda tillfälle seg. Jag tror aldrig att jag ser om den, men livet vore tomt utan att ha den med sig.

Ullared

Idag har sambo M varit i Ullared. Hon har inte kommit hem än. Kanske vågar hon inte? Jag har väntat hela dagen på samtal från banken om mystiskt höga uttag från våra konton. Det har inte hänt, men jag känner mig inte säker. Det är en riktig nagelbitare att sitta och vänta på hemkomsten. Som på julafton, fast tvärt om.

Ännu ett val

Jag längtar nästan tillbaka till Televerket-tiden. En tid då man slapp fundera över den optimala kompromissen mellan pris och funktion på telefoni. Nu har Telenor fått för sig att vi borde ersätta vårt adsl med mobilt bredband. 100:- billigare än vi betalar idag, med minst samma nedladdningshastighet. Och. Ersätta vår fasta 0454-telefon med en mobiltelefon. Vi får behålla samma nummer, men får ökad mobilitet. 0454 i fickan på stan. Dessutom billigare än idag. Det bara måste finnas en hake någonstans.

Borrad

Som om inte första jobbdagen efter en långledighet gav nog ångest så var det dags för ett tandläkarbesök idag. Man kan ha det trevligare än att bli uppborrad och slipad i käften. Nobelpriset till den som uppfinner ett borr som inte låter rakt in i själen! Att det dessutom kostar en förmögenhet att bli misshandlat känns rent kriminellt. Det är som om de flyttar hålen i tänderna till ännu större hål i plånboken.

The End

Slipp slapp snut, så var denna helgen slut. Hann knappt blinka innan var dags att packa knegarväskan igen. En liten hämnd mot vardagen är att jag har med en semesterplan till jobbet imorgon.

MILF

Filmtips: Se inte den filmen. Skyll dig själv om du gör det.
/mvh Mr & Miss Arsotid

När inträffar Påskdagen?

Idag blir det ren stöld av info, men den känns så viktig att förmedla att jag tar risken att bli stämd av Wikipedia:
---------------------------------------------------------
Den tyske matematikern Carl Friedrich Gauss kom fram till att man med några uträkningar kunde beräkna påskdagens datum för ett visst år.
  • 1. Dela årtalet med 19, 4 och 7 och kalla resterna a, b respektive c.
  • 2. Dividera 19 x a + M med 30. Kalla resten d. (M=23 åren 1800-1899, =24 åren 1900-2099).
  • 3. Dividera 2b + 4c + 6d + N med 7. Kalla resten e. (N=4 åren 1800-1899, =5 åren 1900-2099).

Då infaller påskdagen den (22 + d + e) mars eller om d + e > 9, den (d + e - 9) april. OBS! Får man att påskdagen infaller den 26 april skall man alltid i stället ta den 19 april (t.ex. 1981, 2076).

Skulle uträkningen ge den 25 april inträffar påskdagen i stället den 18 april om d=28, e=6 och samtidigt 11 x M - 11 dividerat med 30 ger en rest < 19 (t.ex. 1886, 1954, 2049).

---------------------------------------------------------

Danke, Carl Friedrich!

Spotify - början till slutet?

1 maj begränsar Spotify sin gratistjänst radikalt.
- Man kan bara spela varje låt 5 gånger.
- Man får bara lyssna 10 timmar per månad.
Som verktyg att leta nytt och provlyssna funkar det förstås, men inte för seriöst lyssnande. Man kan tycka att de 49:- det kostar är ok, men det ska ses som ett pålägg på alla andra pengar man kastar på mediakonsumtion, tv-avgift, Viasat, bredband, mobilt bredband, skivköp & så vidare.
Ironiskt nog dog just Spotify på min dator, musiken tystnade. Vill de ha pengar från mig måste det förstås funka. Det finns nämligen alternativ. Wimp?
Alltså, jag är inte dummare än att jag fattar att man inte kan få allt gratis, men med tanke på hur mycket reklam de vräker ut borde det gå att behålla det som idag. Satte på en "skiva" nyss: Låt 1. Reklam. Låt 2 & 3. Reklam. Knappt acceptabelt.

arsotid - sist med det senaste!


Glad Påsk

PS Gårdagens bild funkade inte riktigt som jag hoppats. Det är en animerad gif som är betydligt roligare än så som det ser ut här. Ni får använda er fantasi och tänka er hur de blå prickarna far runt, runt, runt.

Påsksexism

Förenklat schema över kvinnans tankegångar...

Avledning

Idag var det dags att hämta ut mina glasögon. Ni minns min nya följeslagare - Rolf.
Så nu ska alla glo på mig hela tid och peka. Kolla där, han har glasögon! Så är det förstås inte, men det känns så. Som om alla tittar skeptiskt på en. Men jag kom på ett knep. Genialisk som jag är. Köpte ett par nya skor för att leda uppmärksamheten från ansiktet. Smart va!

Forever Young 2011 - not

Det verkar tyvärr inte blir någon uppföljare på förra årets bästa event Forever Young. Synd. Väldigt synd. Det är fler som tycker det och några har skapat Spotifylistor med möjliga (nåja...) band för en uppföljare. Njut & Dröm!
Forever Young 2011
forever young - återkomsten?

Sex and the City - The Movie

Efter två timmar och nitton minuter, tre fniss och en handfull "ah va fan" sitter jag och bävar inför SATC film 2, den som ska vara dålig. För nu har jag sett hela serien plus näst sista filmen och har nog inte karaktär nog att skippa den avslutande smörjan. Men vad gör man inte för att få en ursäkt att äta popcorn!

Den ultimata bokhyllan

Passande nog när dagens nöje är att återfylla vår bokhylla så trillar jag över 5th Shelf, en sajt som samlar data om vad folk tycker om böcker mm och sammanställer den ultimata bokhyllan. Så det är bara att börja beta av:
http://www.5ftshelf.com/shelves
Personligen så känns det skönt att faktiskt ha läst respektive sett de flesta i 10-i-topplistorna för böcker och filmer. Bara att jobba sig neråt i listan. Allt annat är bortkastad tid?

Duktiga

Tyckte vi var ganska duktiga förra helgen. Rensade och sorterade. Möblerade om. Och gjorde oss förtjänta av en liten belöning.
© arsotid
Vågar jag drömma om repris i helgen?

Löprus

Lite inspiration, hämtad från "Mannen som dog som en lax" av Mikael Niemi
***
Hon kände ruset, löpruset.
Gasellens njutning.
Dom långa muskelfibrerna som fick henne att lätta från jorden.
Studsen, den korta markkontakten innan nästa båge.
När man sprang befann man sig mer i luften än på marken.
Det var flygande det handlade om.
Under dom bästa löppassen upplevde hon en närmast svävande känsla.
Marken rullade under henne.
Själv var hon stilla medans fötterna snuddade där nere, så lätt, så lätt.
Dom sökte fäste, dom ville bli kvar där, men hon slet lös dom från jordgravitationen, gång på gång.
En frihetshandling, ett rus.
Lite inspiration, hämtad från "Mannen som dog som en lax" av Mikael Niemi.
"Hon kände ruset, löpruset.
Gasellens njutning.
Dom långa muskelfibrerna som fick henne att lätta från jorden.
Studsen, den korta markkontakten innan nästa båge.
När man sprang befann man sig mer i luften än på marken.
Det var flygande det handlade om.
Under dom bästa löppassen upplevde hon en närmast svävande känsla.
Marken rullade under henne.
Själv var hon stilla medans fötterna snuddade där nere, så lätt, så lätt.
Dom sökte fäste, dom ville bli kvar där, men hon slet lös dom från jordgravitationen, gång på gång.
En frihetshandling, ett rus."
Jag sprang en runda igår. Känner inte alls igen mig i texten. Och det är inte bara ordet hon det hänger på.

Actic

Tack vare min personliga påminnare kom jag idag iväg till gymmet. 16 oktober var jag där sist. 2010. På något konstigt sätt har alla vikterna blivit tyngre under den tiden. Jag begriper det inte. Det kan ha med flytten från Väggabadet till Väggahallen att göra. Möjligtvis ligger hallen lägre så att jordens dragningskraft är större? Jag tror det.

Man kan ha nytta av katter

Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt, men se, de kan fylla en funktion.



Raped Songs

Om jag någonsin ska spela in en coverskiva, så ska den heta Raped Songs. Det finns faktiskt en självinspelad kasset med detta ultimata namn i mina gömmor [Rodnar av skam] Namnet vaknade till liv i mitt medvetande när jag hörde två av världens bästa låtar totalslaktas:
Kents Utan dina andetag
Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig Göteborg
Lyssna hur de tagit udden av texten. Dansbandsmeseri.

Rolf

Rolf
En äkta herrmodell för den som inte vill sticka ut, men ändå vill ha en lugn
klassisk designad båge som matchar kamelhårsullstern.
Det blev minsann beslut om glasögon igår. Tyckte jag valde ett par småcoola glojärn. Brillorna visar sig heta Rolf. "En äkta herrmodell för den som inte vill sticka ut, men ändå vill ha en lugn klassisk designad båge som matchar kamelhårsulstern". Kamelhårsulstern!
Om ulster hittar jag: "Ulster är stiligt och pryder varje hedersman. Det höjer din status och skiljer dig från den vanlige 240-raggaren." Det låter ju perfekt, någon 240-raggare vill man ju inte vara.

Dumma mej

Det är skönt att ha små barn att skylla på ibland. Vore det inte för dom så hade man aldrig fått ägna lördagskvällar åt att skratta åt fånigt roliga skämt som i Dumma mej. En film med en av de coolaste skurkarna genom tiderna. Vector.

Tack för tipset


Men det kanske inte är för tröjans skull man håller småttingarna från elden.

Att inte finnas

Idag trillade en kollega (NN) ihop - och dog. Jag slapp se det hela, men det gjorde plötsligt att vissa sysslor kändes ganska meningslösa. Den där ritningen med fel versionsnummer - bryr sig X? Knappast. Att processen för kravhantering inte är optimerad - bryr sig X? Knappast.
Nu kan man förstås inte springa runt och tycka att allt är meningslöst bara för att man kan dö, men händelser som dessa sätter saker i ett perspektiv som faktiskt kan vara nyttigt.
R.I.P. NN

Glasögonorm

Jag kanske måste ge mig och skaffa ett par glasögon och om val av pensionsfonder är knepigt så är detta steget värre.
De här gillar jag, men de sitter inte perfekt och de som sitter perfekt gillar jag inte lika mycket. Det vore bäst som i lumpen, där alla fick likadana.

Inskränkt

Funderar över om jag borde bredda mitt tidskriftskonsumerande.

Arkeologi

Jag borde inte varit så stolt över mig själv - Back in May 2010 (länk) då jag tyckte att jag gjort ett stort framsteg genom att göra mig av med 2 bananlådor böcker. Det har inte hänt så mycket mer sen dess. Nu har vi gett oss på rummet igen. Ni minns kanske den här härliga bilden från april 2010:
Det har sett lite, men bara lite, bättre ut sedan maj 2010, men nu ska det verkligen ske bättring. Lilla M ska bo i rummet inom en vecka eller två eller tre, eller... Anyway. Jag tänkte bara skryta om att jag börjat kasta saker. Hittade en karta över Bodens-kommun som jag faktiskt lade i pappersinsamlingen. Inte illa. Ett litet steg för mänskligheten, ett stor steg för Mr Arsotid. De där 31040:- jag skrev om häromdagen har jag dock inte sett röken av. Men man kanske måste tala om för någon vad man har att erbjuda? Sugen på en karta över Boden? Hör av dig innan pappersåtervinningne töms! Special price for you!

Firefox AK

Arsotid - sist med det senaste!
Firefox AK är osannolikt okänd, med tanke på hur skön musik hon gör.
Är detta låten som tar henne in i allas hjärtan? Firefox AK – Boom Boom Boom


KNU LLA


Snodd bild... Sorry...

Kallinge - Libyen

För första gången på över 50 år ska svenskt flyg delta i skarpt krig. Är det bara jag som får en klump i magen och ett sår i hjärtat av det? Hur länge dröjer det tills vi har kriget här?

31040 kronor

Enligt Tradera har en genomsnittlig svensk prylar som man aldrig använder till ett värde av 7760:- undangömda i skrymslen och vrår. Vår familj har alltså 31040:- som ligger och skräpar. Härmed inleds ett projekt att undersöka sanningen i detta påstående. Jag är dock lite tveksam, det är snarare 31040 onödigt prylar som borde bort ur vårt hus. Så är det något du är ute efter så är det bara att höra av sig, vi har säkert det du behöver liggande i nått hörn.

Bloggning förbjuds för amatörer

En ny EU-lag förbjuder all form av bloggning för oproffsiga amatörbloggare. "De är en skam för mänskligheten." säger en anonym EU-parlamentariker. Det kommer istället att införas en licens, som fås genom att insända arbetsprov till en nyinrättad instans. Idag har endast en blogg fått den. Det är en svensk superblogg, som visat prov på ypperlig kvalitet. Du hittar den på http://arsotid.blogg.se.

RSS 2.0