Loppisfynd

20:- för en stämbox, det måste väl vara rätt ok? Vad jag ska med den till? Stämma min gitarr såklart. Varför då då? För att jag har en. OK, men när spelade jag på den senast? Minns inte. Minns i alla fall att den var ostämd. Men jag kan ju inte spela. Klar man inte kan på en ostämd gitarr. Kan man spela bara för att den är stämd? Allt går om man vill.
Säljaren kändes bekant, och sent slog det mig - Cartwall-Olle (1:00-1:18):
Klart han inte behöver nån gitarr-stämbox.

Trött i Hemsjö

Alla timmar jag spenderat med längdåkningstävlingar i OS har varit förgäves. Tekniken & konditionen har inte förbättrats det minsta. Det fick jag bittert erfara på gamla banvallen norr om Hemsjö i eftermiddag. Plockade fram gamla Madshus-skidorna för att rasta dem, första gången på evigheter. Jag kan inte fatta att jag åkt 9 mil i sträck en gång. Men, det är nått visst med längdåkning. Varje gång ger blodad tand. Nästa mål är i soffan framför Vasaloppet. Förhoppningsvis efter att ha plågat mig själv igen i spåret i jakten på endorfin.

Varning


Test

Sitter på tåget & leker med mobilen. Trevlig Helg!

Satio

Fick mobil på jobbet idag. Snygg va!


Äntligen

Idag kändes det ok nog i kroppen att ge den en omgång. Till gymmet.
Men det är fasligt vad alla andra är starka. På varenda maskin var jag tvungen att minska vikterna när jag kom till dem. Jag kan ge mig den på att alla höjer innan de går därifrån. En gång höjde jag, men insåg att det var på fel maskin. Jag är som Bamse, inte stark, men farmor bakade väldigt goda pannkakor.
PS Det är inte jag på bilden. Vilket ni borde fatta eftersom jag inte är så solbränd & inte har så fula byxor.

Shout Out Louds

Det har varit dåligt med musiktips här ett tag. Så...
Shout Out Louds släpper sitt nya album imorgon.
Det finns redan på Spotify.
Med tanke på vad de gjort innan lärt det bli en höjdare.
Nej, jag orkar inte lyssna igenom hela nu. Klockan är satt på 05.20.
Det finns gränser för min nyfikenhet.
Gonatt.

92 minuter åt skogen

Idag var det dax för Filmstudio igen. Sjunde himlen (Wolke Neun). Jag tror det är den sämsta film jag någonsin sett, och då ska ni veta att jag har sett Plan 9 from Outer Space. Jag har inget emot att 80-åringar har sex, tvärtom, det är ju fantastiskt, men jag vill inte se det i närbild om & om & om & om igen. Och så lite till. Klipp bort en halvtimme av första halvan. Speeda upp andra halvan. Gå närmare personerna. Förklara mer. Få mig att bry mig. Det här duger inte. Popcornen var som vanligt goda.

Monarkistisk respekt

En intervjun med Kung Carl XVI Gustaf är alltid kul. Eller, nja... SVT:s sådan med honom efter Hellners guld var oxå rätt kul, men det var nu intervjuaren som fick till det. Det kan inte vara lätt att prata med folk med blått blod.

Kungen, vad säger du om den här fantastiska tävlingen?
Vad säger du om...?
Hur rankar ni det här...?
Hur stolt känner ni dig idag...?
Avslutningsvis, vill du säga något...?
Kungen, vad säger du om den här fantastiska tävlingen?
Vad säger du om...?
(Gissar att någon här bad honom hålla en mer respekfull ton mot konungen.)
Hur rankar ni det här...?
(Snyggt!)
Hur stolt känner ni dig idag...?
(Eeeh?!?)
Avslutningsvis, vill du säga något...?
(Tja, man kan inte begära för mycket, han försökte i alla fall...)
Källa: http://svtplay.se/v/1898569/kungen_harligt_att_kanna_atmosfaren

Slagdängor & Guld

Jäkla slagdänga
Säga vad man vill om gårdagens vinnare i Melodifestivalen, Timoteijs Kom, men visst måste det vara en lyckad hjärntvättare när det första jag hörde i huvudet när jag vaknade i morse var denna truddelutt. De kommer att vinna sig hela vägen till Oslo. Synd bara att de är så skamligt fula.
Angående vinna så gjorde jag tidernas missbedömning igår när jag skulle sova ifatt. Nja, någon medalj blir det nog inte på skiathlon. Och så vaknar man till att varje webbtidning strålar i guldkantat blågult. Jag borde fattat, för det följer ju mönstret. Kalla. Ferry. Hellner. Nästan.
Säga vad man vill om gårdagens vinnare i Melodifestivalen, Timoteijs Kom, men visst måste det vara en lyckad hjärntvättare när det första jag hörde i huvudet när jag vaknade i morse var denna truddelutt. De kommer att vinna sig hela vägen till Oslo. Synd bara att de är så skamligt fula.
Angående vinna så gjorde jag tidernas missbedömning igår när jag skulle sova ifatt. "Nja, någon medalj blir det nog inte.". Så jag spelade inte ens in det. Och så vaknar man till att varje webbtidning strålar i guldkantat blågult. Jag borde fattat, för det följer ju mönstret. Kalla. Ferry. Hellner. Nästan. Olssons uttalande om bronset bara älskar jag. "Sedan var det bara att tugga taggtråd de sista 200-300 meterna." Det är så härligt med frisk luft & motion.

Från Hipp till Hopp

Idag hoppade jag från taket. Inte för att Leksand förlorade igår. Inte för att de sena timmarna i natt på Hipp i Malmö sitter som en smäck idag. Nej, bara för att det inte gick att låta bli. Jag kan direkt lugna oroliga läsare. Jag överlevde. Uppskrämd av alla rasande tak runt om i landet var jag tvungen att skotta snön från garaget. Sen låg den där, snön, i en helt oemotståndlig hög som jag bara inte kunde låta bli att hoppa ner i. Frågan är om det var 100% bra pedagogiskt att göra det inför en 4-åring och en 6-åring?
Melodifestivalen. Kul att SVT till slut plockat upp dessa män som man bara inte kan få nog av att titta på. Nej, inte Måns Z eller Darin utan...
Men det hade varit roligare om SVT vågat bjuda in de här trevliga gossarna istället...

I natt jag drömde

I natt drömde
att jag åkte störtlopp. Strax innan målet faller jag, flyger, långt, långt. Slår mig gul & blå.
Dagen efter är jag där igen. Samma backe. Samma fart. Men står på benen. Någon placerar ut pinnar
i backen. Jag åker igen. Och igen. Någon hänger en bronsfärgad medalj runt min hals.
Vilken galen dröm, helt sjukt osannolik, något sådana kan väl bara inte hända?
att jag åkte störtlopp. Strax innan målet faller jag, flyger, långt, långt. Slår mig gul & blå. Dagen efter är jag där igen. Samma backe. Samma fart. Men står på benen. Någon placerar ut pinnar i backen. Jag åker igen. Och igen. Jag glider som en säl, på magen över snön. Någon hänger en bronsfärgad medalj runt min hals. Vilken galen dröm, helt sjukt osannolik, något sådana kan väl bara inte hända?

Snart är det dax

Lite F1-relaterad & kul reklam...


Jobba

Min gode vän P sa en gång att det heter så för att det är just det, jobbigt. Kan inte klaga efter första veckan. Mycket info. Mycket intranet-surf. Första veckan? Redan? Ja, man måste ju mjukstarta. Får ju inte chocka kroppen & hjärnan för mycket. Tar ledigt för att ta en tur söderut. Söderut ger vanligtvis andra associationer än... Malmö. Snö. Blåst. Tåg. Ingen bra kombination, men vad gör man inte för att se Leksand åka skridskor och spela pucken i Malmö Arena. Vi får se om ekot av Depeche Mode tonat ut. Tack Lillebror!

Sugen på konststöld

För någon vecka sedan blev jag kär, i en tavla. Den satt på biblioteket, i en utställning av konst kommunen köpt in. De ska ut på diverse lokaler. Om du ser denna, säg till var...
Åsa Lindsjö - Kaffekopp

Kalla & Ferry

Någon mer än jag som ser mönstret? Nästa, Foppa & Co?

OS så här långt

Trots min förkylning har jag lyckats ta ett OS-guld. Blir riktigt rörd av min duktighet. Tyvärr har det blivit några nesliga fjärdeplatser oxå. Jobbigast var 15 km fristil. Jävla va trött jag var på slutet. Kunde knappt ta mig upp ur soffan efter min grymma finish. Pulsklockan överhettades. Ska fira guldet och min kämpaglöd med att fixa Lost Säsong 6 - The Final Season. Ska bli intressant att se om de lyckas få till ett vettigt slut på den soppan. Just nu känns titeln väldigt relevant för hur jag känner mig. Så har man något att göra på tåget 2h per dag!

Just do it, eller?

Jag försöker leva efter Nike:s tagline: Just do it. Men dagens Carpe Diem i BLT får mig att tveka.
PS Som ni ser överlevde jag första dagen på jobbet. Nu ska jag se om väckarklockan går att vridas tillbaka så långt som till 05.45 igen, eller om den rostat fast vid humanare tider.

En vanlig måndag

Väckarklocka. Dusch. Frukost. Cykla till tåget. Åka tåg. Gå till jobbet. Jobba. ToR. Komma hem trött efter en dag på jobbet. Det låter som en härlig dag! Om jag bara hade sluppit denna eländiga, grymma, sega, manliga förkylning.

Kimi med leksaksspade

Inte så glamoröst med rally som att köra Formel 1 i Ferrari :-)
Att han inte bara drog i sig en Red Bull, då borde det gått på nolltid.
Rörliga bilder:
"A scene you wouldn't have expected to see. The the 2007 Formula 1 World Champion, getting his little showel out."

475 dagar

Så många dagar är det sen jag senast gjorde ett kommersiellt nyttigt handtag. Att jag sedan fick full lön i 150 dagar till är ett mysterium att vara tacksam över. Men imorgon är det dags igen! Han är tillbaka. Tjänstemannen, myten, konceptet. En femton centimeters bunt papper relaterade till lönegarantier, trygghetsråd, arbetsförmedling, jobbsökande, coachning och annat förnedrande ska nu bort. Jag tänker fan ta mig inte ens lägga dem i återvinningen. De ska brinna. I en eld. Runt den ska jag dansa en manisk hyllningsdans till framtiden.

Länge leve tjejhockeyn

Tänk att en 3-0 seger för Sveriges tjejhockeylag skulle bli gårdagens glädjeämne. Inte ens den nya chipssmaken Sourccream & Dill (vilket jäkla namn förresten...) kunde rädda Melodifestivalen. Bortsett från att låtarna var så dåliga att öronhåren kryllade sig, är underhållningen(?) däremellan bara pinsam. Att de ploppade in en Kent-låt känns på sätt & vis uppfräschande, om än hädande, men hur underbar låt Sverige
än är fattar jag inte hur de kan tycka att den passar i Melodifestivalen.
Och ändå så tittar jag troget med kärleksblandat hat...

Så du tror du kan dansa?

Dans är absolut inte den konstform jag går igång mest på. Tvärt om. Men när jag råkade zappa förbi So You Think You Can Dance kunde jag inte låta bli att imponeras. Benrörelsen vid 0:27-0:29 har jag faktiskt lite svårt att få till själv.
Att sedan juryn var så patetisk & tillgjort uppskruvad gjorde att jag genast föll in i mitt gamla jag - ett titta-på-dans-på-tv-fritt liv. Fast det är klart, om man får chansen att se dansoperan The Knife gjort musiken till, så vet man aldrig. Nu finns musiken i alla fall på Spotify.

Storleken har betydelse

Storleken har betydelse
Det är något med kvinnor och deras fixering vid hur många tum den är.
Det var länge sen jag såg Sambo M så exalterad över ett objekt som
idag när vi plockade fram den. Den nya TV:n alltså.
Det är något med kvinnor och deras fixering vid hur många tum den är. Det var länge sen jag såg Sambo M så exalterad över ett objekt som igår när vi plockade fram den, tillsammans. Den nya TV:n alltså.
Choose life. CHECK
Choose a job. CHECK, på måndag!
Choose a career. DITO
Choose a fucking big television. CHECK
Det ena ger det andra.
Premiär med På spåret (Jag var snabbare igen!). Sen Sex & the City och den bekräftade det där med kvinnor och fixering vid storlek (Säsong 2, Episod 1-2). Jag vet inte om jag vågar titta vidare på SATC, mer skrämmande för en man än den värsta skräckrulle du kan tänka dig. Får nog plocka fram Men Behaving Badly-boxen snart igen, för att kompensera. Missa inte den! Obligatorisk tittning: 0:00-1.25, men gärna mer, för din egen skull.

Sonically Speaking vol 51

Lilla julafton är det varje gång Sonic ligger i brevlådan. Som idag. Om du är en aktiv musiklyssnare är den perfekt. Trevlig läsning, med massor av tips + en fullmatad CD Sonically Speaking för prenumeranter. Jag har skapat en Spotify-lista med låtar från dagens utgåva. 11 av 16 fanns där. Nu är det oftast inte mer än några bra låtar per cd, men för 60:-/nummer eller vad det kan bli, är det lätt värt det. Bara layouten på cd-omslagen är värda sin slant. Små konstverk. Här är en av mina favoriter.
Vilket direkt leder tankarna till att OS startar idag. Synd att jag inte har prickat toppformen.

Gratis är gott?

Jag har ett par invites till Voddler om någon vill ha det. Jag har själv inte tittat på en enda hel film där, så jag vet inte hur bra det funkar. Gratisfilmerna inleds med någon minut reklam, men jag har fått för mig att det inte är någon i dem. Rätt? Blir inte helt vän med navigeringen. Så mycket gratis godis finns där inte, men några bra tex Traffic och Battle Royale (Inte nån höjdare egentligen, men se den!). Voddler har förresten en irriterande förmåga att uppdatera sig titt & tätt. Ingen vidare reklam, men vill du testa hypen så hör av dig. Oops, Voddler hängde sig när jag skulle stänga av...

Tarps Elin

Igår avslutade jag filmtrilogin om Lovängs. På dessa skuldror, Människors rike och nu Tarps Elin.
Inspelad 7 år efter förra filmen, men det har inte hänt så mycket med filmtekniken, vad mitt otränade öga kan se. Taffliga toningar. Sega klipp. Innehållet hade jag högre förväntningar på. De jag vet sett dem har sagt att detta skulle vara den bättre av filmerna. Jag vet inte. Kanske är det för att det finns mer att berätta som den känns tom. Om jag fattat rätt täcker filmerna tre av fem böcker. Det är som att bedöma Sagan om de två tornen som en egen berättelse. Kuriosa-kul var att se Maud Hansson (Emil i Lönneberga-Lina) som fjortis, fast hon var visst 19 när den spelades in. Visste ni förresten att hon var med i Sjunde inseglet? Väger det tyngre än Emil? Nu har jag i alla fall fått lite blekingsk kulturhistoria i mig, samt vetskapen att det kanske inte alltid var bättre förr.

Chemical Brothers

För att få mig själv på banan idag bestod dagens frukost av paracetamol & benzydaminhydroklorid nersköljt med ett glas askorbinsyra-stint diväteoxid.
PS Missa inte Ginzas rea. Man kan bla köpa sjukt billiga musik-DVD. Två Pulp-konserter eller alla deras videos mm för 10:-. David & the Citizens 10:-. The Cure's Greatest Hits 29:-. Filmen Control, som jag tipsade om, för 49:-.

Bög in a Box

Förlåt, det skämtet är grymt dåligt, men jag kunde inte låta bli. Det blev en låda med ett par biljetter i till en föreställning med Jonas Gardell till M. Och jag får äran att följa med. Bättre än en brödkavel i skallen. :-)

Prolog Antichrist

100% spoiler varning! Här är den ruggigt starka prologen från filmen. OBS! Se allt eller inget, det är inte bara effektsökeri. På köpet får du: Händels "Lascia ch'io pianga".

Jag behöver hjälp

Antichrist släpper inte taget. Den tog sig under skinnet på mig. Är det så man definierar bra konst? Klipp bara bort kanske 30 sekunder av de värsta detaljerna så.
Så till mitt problem. Jag för min skapare inte komma på i vilken film/tv-serie/etc de använt samma temat som Antichrist. Händels "Lascia ch'io pianga". Har vänt ut & in på min hjärna samt konsulterat Google, men utan rätt napp (Inte Gladiator, inte Lust och fägring stor). För övrigt ett underbart stycke. Upplev det här (Edit: men överväg klippet i inlägget från 10:22 idag först):
Här, en trailer på filmen, enjoy:

Joy Division @ SVT

Just nu på SVT1 går en dokumentär om Joy Division. Källan till så mycket gott, genom så mycket ont. Jag utgår från att den hamnar på SVT Play sen. Där finns i alla fall en trailer nu. Missa sen inte filmen Control på torsdag SVT1 22.45. Jag har faktiskt inte sett någon av dem än, trots att de legat på lager ett tag, bara läst boken som Control baseras på, Touching from a distance. Den bör varje musikintresserad ta till sig.

Sambopresentångest

Det spelar ingen roll hur hårda, mjuka eller dyra presenter jag köper till Sambo M. Sitter alltid där med samma gnagande tanke. Fan, det räcker inte! Men fyller man år så nära Alla Hjärtans Dag, får man banne mig skylla sig själv. Hur mycket romantik & fantasi kan en man förväntas ha?
Kommer inget blogginlägg imorgon har jag antagligen fått en brödkavel i huvudet & ligger i koma på akuten.
Ville köpa hela världen, men jordglobarna var slut.
Edit: Måste tillägga att alla problem i texten är mina inre. Fel tolkat kan M framstå som allt mellan otacksam och mordisk. Inget kan vara mer fel.

Fortfarande man

Gårdagens film satte visst sina spår i huvudet. Idag när jag vaknade kände jag mig tvungen att ta en titt mellan benen. Ja, allt var kvar, oblodigt och okrossat. En god start på dagen.
Att kroppen i övrigt  känns som en blyklump med andningsnöd är mindre kul. Extra så, när man inte har en chans i världen att ta det lugnt. Tack Alvedon & Läkerol, för att ni finns.
♥♥♥ Grattis M ♥♥♥

Antipepp

Idag har varit en dag då jag borde kurerat mig under en filt med ett par riktigt upplyftande komedier. Det blev inte riktigt så...
Det blev istället till att beta av fortsättningen på "På dessa skuldror" "Människors rike" från 1949.
En 60 år gammal film är det svårt att bedömma rättvist, det har ju hänt en del såväl filmtekniskt som med själva innehållet. Den tog sig inte riktigt in i min själ. Eländigt var det i alla fall.
Trodde jag, tills vi gick på Filmstudion på kvällen och såg Lars von Triers "Antichrist". Spoiler varning! Sluta läsa om du ska se filmen...
Filmen var väl ok, men vidrigare scener lär man få leta efter. To much. Way too much. Vad kan man annars tycka om när tjejen klipper av sin klitoris, i extrem närbild, med en rostig sax. Det var nog det vidrigaste, men det finns mer. Se något trevligare istället om du inte vill må illa en stund. Popcornen kan du glömma.

Vill du vara din idol?

Ett tips för de som törs eller kan eller, som jag just nu, sitter ensamma. Sök på singalong i Spotify. Lägg till namnet på din favoritlåt eller artist & se om du har tur. Och grannen otur? Depeche Mode ger många träffar.

Bajs

Idag passerade jag sex hundbajshögar. På kilometern Hemma - Skolan hade inte mindre än sex hundägare låtit deras hundars avföring ligga kvar i snön. Den vackra vita. Nu, gultstänkt med inslag av brunt. Längs med barnens skolväg. Barn gillar att leka i snö. Nu är det strikt led, mitt i vägen, som gäller. Kunde jag skulle jag spåra upp hundägarna & levererara godset i deras brevlåda, utan påse.

Hycklare kan alla vara

Religion är väldigt intressant, men som den agnostiker jag är kan jag inte ta idén om en Gud till mig. Det hindrar inte att jag hamnar i en kyrka då & då. Ibland tom en gudstjänst, som idag när Lilla M skulle sjunga. Kristendomen marknadsförs som ett kärleksbudskap. Men stopp. Man sjunger "Tryggare kan ingen vara" för att hälsa döpta barn till församlingen. Låt mig citera en vers:
"Gläd dig då, du lilla skara,
Jakobs Gud skall dig bevara,
För Hans vilja måste alla,
Fiender till jorden falla."
Peace & Love! Och så slå ihjäl några som inte passar.

Gömd hjälte

Det är uppenbarligen inte så hett med 24 längre. På TV400 har de gömt den. Säsong 8 startar i alla fall idag. Kl 20.00. Jag kommer inte att missa det.

8 dagar

På måndag om en vecka är det dax. 8 dagar kvar att ladda upp sig på. Lätt match. Det ska bli kul att bidra till sånna här.

Lilla E undrade hur man bygger dem. Själv trodde hon "man tar en bräda, hamrar den och målar den vit".

Rätt låt vann

Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1 kan gå till historien som den sämsta någonsin. Musiken pendlande mellan jaha och var är spypåsen. Salem al Fakir var ok, heder åt svenska folket att höra det genom hans någon skeva arrangemang. Måns och Christine var bara pinsamma. Dolph spelar i en egen liga och är förlåten. Men man undrar ju vad det är för tomtar som jobbar på SVT. Ska detta vara gräddan av svensk underhållningselit? Jag tror jäklar att Nöjeskompaniet hade gjort det bättre.

Timo @ Melodifestivalen (Eftersnack)

Den går inte att förbigå. Jag älskar att hata den, eller är det tvärt om? Tyvärr är det mest spännande att se vad Timo Räisänen ska leverera. Han är ju världsmästare på covers. Tror du inte mig kolla Spotify eller här.

Edit: Timo skulle visst bara vara med i Eftersnacket, som jag inte är karl nog att surfa fram just nu, men det lär väl dyka upp här nångång.

På spåret-Daniel

Jag har först de senaste två åren orkat bry mig om "På spåret". För de som eventuellt inte har koll på läget måste jag berätta att det står en legend på scengolvet. Under sångerna. Längst bak. I Augustigänget. Med gitarr. Daniel Gilbert. "Hurricane Gilbert"
Ja, det är han.
Broder Daniel.
Ja, det är han.
Respekt!
För övrigt är jag besviken på SVT som inte vågade göra ordvitsen på Jerusalem (Ger USA lem) ett snäpp grövre. :-)

Förlåt

Det fanns värre. 16-åring levande begravd. Ibland händer saker så vidriga att man inte i sin vildaste fantasi skulle kunna drömma fram något liknande. Heder, my arse.
Vilket får mig att minnas en affärsidé jag funderat på, nån sekund. Den gick ut på att hitta på vidriga mord eller vridna karaktärer. Dessa kunde man sedan sälja till Läckberg & Co. Som en underleverantör. Det vore kul.

Hängning tillåts

Det finns ju en och annan nyhet i dagarna som fått blodet att bubbla. Kemiska vapen i havet... Sparkade chefer som får behålla 70000 kronor i månaden... Men det här måste väl ändå vara rekordet i tokigheter:
"
Regeln om hängning, en av orienteringens gyllene regler, tas bort från internationella mästerskap.
"
http://www.orientering.se/Nyheter/Hangningsregelnskrotasinternationellt/

I'm OK

Jag kan lugna alla mina fans! Min kropp är i så bra skick att den inte är ett hinder för att anställa mig. Om mitt urin inte råkar innehålla knark. Det ska nu upp till Huddinge och inspekteras.

Hästtest

Har du någonsin funderat på hur en häst känner sig när hugade spekulanter
ska till och klämma och inspektera dess kropp? I eftermiddag kan jag svara
på det. Då har jag blivit genomgången från topp till tå. Jag har inget problem
med det, det är ju bara kul när någon är ute efter ens kropp :-) Fast det är
förstås min hjärna de ämnar hyra in. Den skulle jag inte vilja titta in i...
Min hårddefning inför invägningen har förresten gett fina resultat. Hela 3 hekto
har jag lyckats gå ner i vikt på en vecka. Well done boy!
Har du någonsin funderat på hur en häst känner sig när hugade spekulanter ska till och klämma och inspektera dess kropp?
I eftermiddag kan jag svara på det. Då har jag blivit genomgången från topp till tå. Jag har inget problem med det, det är ju bara kul när någon är ute efter ens kropp :-) Fast det är förstås min hjärna de ämnar hyra in. Den skulle jag inte vilja titta in i...
Min hårda deffning inför invägningen har förresten gett fina resultat. Hela 3 hekto har jag lyckats gå ner i vikt på bara en vecka. Well done boy!

Mentalt instabila hockeyspelare

Minns Leksand - Troja 2-5 för några dagar sedan. Så idag. Oskarshamn - AIK 4-1. Vad är det med Allsvenska hockeyspelare? Humörsvängningar som knarkare och 4-åringar. AIK hotar Leksand i toppen. Oskarshamn ligger ohjälpligt sist. Och så 4-1. Märkligt. Men bra.

Vill ha

Alltså, ett instrument som beskrivs som "världens mest irriterande ljud" väcker ett visst ha-begär. Stylophone. Att den använts att självaste Kraftwerk gör inte saken sämre. En sådan kan nu bli din, eller min.
För bara ett par hundralapper kan man köpa den - nytillverkad. Finns även i en Beatbox version för trehundra.
Check da Beatbox out. Missa inte vid 2:18. "Öh!"

P3 vs P4

Radio Blekinge har sina stunder, men i regel är det sorgligt tråkigt. Idag tänkte jag dock ge det en chans. Zap. P3: Kent - Idioter. Zap. P4: Intetsägande Orup-låt (Halleluja, prisa Gud...). P3-P4:1-0. Zap. P3: Jonathan Johansson: Aldrig ensam. P4: Nervsammanbrottsframkallande hitfabrikskitlåt från Westlife. P3-P4:2-0.
Nej. Fan heller, det räcker inte med det. Och matchen avgörs när Radio Blekinge scoopar med att det säljs fler snöskyfflar än vanligt. P3-P4: P3 vinner på knockout.
För övrigt ställer jag in dagens gympass, efter 2 timmars hård snöskottning. Eller som min vän T, tillika komiker, sa: hellskotta. Jag såg dessutom en dokumentär om skidlandslagets träning så jag har fått min dos.

Krigsfilm

Det blev en till film idag...
Det händer en hel del kul här i stan trots allt, om man bara har ögon & öron öppna så att man hittar det.

Tidsfördriv

Nu är ju det där med att fördriva tid inget egentligt problem, men ett sätt att få två veckor att gå är att glo på film. Vilket passade bra idag när jag är lite seg.
Efter att ha sett Hem till havet på scen i höstas tänkte jag det vore kul att se hur filmen På dessa skuldror från 1948 var. Den slutade inte på samma ställe som teatern, så jag ska se de andra två oxå. Bortsett från att få i sig lite dåtid, så var det kul att se Sif Ruud 32-år gammal.

Med huvudet i micron

Jag är ljudboksjunkie. Ofta från mobilen via Bluetooth. Ibland är det tyvärr lite si & så med överföringen. Jag har då trott att det varit slut på batterierna alternativt att headsetet håller på att lägga ner. Konstaterade häromdagen att det är micron som stör ut signalerna. Om nu Bluetooth går på samma frekvens som micron, vad händer då i min hjärna?  När ska det säga ping & så är allt klart? Över. Förbi.

PS
Marcus Birro-boken (Landet utanför) tog slut idag. Den hade en viss charm, men jag blev inte helt såld. Kanske pga den trista uppläsaren, som inte ens hade känsla nog att bromsa in i sista meningen utan plötslig hör man "Och där var talboken slut". Snöpligt. Sen tycker jag det är synd att blanda elände med humor. Jag hade hoppats på djupare mörker och vidrigare liv. Här fanns nu visst hopp & det är ju trist. I fiktionen.

Två veckor till framtiden

Efter att ha grävt i Saab-affären har nu säpo fullt upp med att kolla upp mig. Det känns knäppt att "oroa" sig över det, med tanke på hur väl jag känner mig själv, men det är lite spännande. Snäppet värre, men ändå inte, är hälsotesten med drogtest. Fick idag brev om att vara kissnödig på torsdag när jag ska dit. Är det inte mer de begär ska det nog ordna sig oxå.
Går dessa tester bara väl, och det gör de såklart, börjar jag jobba på om två veckor. Lite pirrigt, men extremt skönt och inspirerande.
Den stora frågan är hur man utnyttjar två veckor maximalt? Det enda jag lovat mig själv är att hinna ta det lugnt, njuta av tiden. Slacka. Softa. Whatever. Har visserligen varit "ledig" ett tag, men det är inte riktigt samma känsla.

Only You

När Vince Clark lämnade Depeche Mode fortsatte han lyckligvis att skriva låtar.
Den första var Only You som han erbjöd Depeche Mode, men de tackade nej.
"fuckin' hell it's top 100"

Söta pojkar

Tack vare YouTube kan man nu gräva sig bakåt i tiden och se saker man aldrig haft chansen till. Man kan oxå bränna en hel förmiddag på att uppnå ingenting.
"baby it's a bright new day"

RSS 2.0