Sommar i P1

I måndags började "Sommar i P1". Jag ska lyssna på så många som tiden tillåter. Kör förstås podversionerna för att kunna göra det när det passar mig. Började idag med Annika Sörenstam. Jag har full respekt för allt hon gjort på golfbanan, men jag hade hoppats på mer inre tankar, än ett smått skrytsamt CV toppat med lite reklam för hennes egna produkter. Fast, om någon har rätt att skryta så är det väl hon...
Imorgon börjar min Sommar. Sista dagen innan 4 veckors semester. Nice.

De som bloggar idag

... borde skaffa sig ett liv!

Arsotid

Idag ska jag lära er ett nytt adjektiv. Arsotid. Låt mig illustrera det med en bild.
Det är en närbild på en skjorta jag köpte nån gång förra årtusendet, på Bali. Mönstret heter Arsotid, vilket enligt försäljaren betyder "för mycket färg". Man kan fårstå varför.
När det var dags för mig att namnge denna blogg, funderade jag länge. Via Frogturd, som jag tyckte lät lite självnedlåtande, blev det tillslut Arsotid. jag tyckte det gav mig frihet att skriva om vad som helst. Totalt icke-nischat. Ett recept för fiasko i bloggsfären, me neftersom den finns till endast som ventil för mina tankar ville jag ha frihet att välja fullt ut, från hela färgpaletten.
Idag ska jag lära er ett nytt adjektiv. Arsotid. Låt mig illustrera det med en bild.
Det är en närbild på en skjorta jag köpte nån gång förra årtusendet, på Bali. Av någon anledning har mönstrets namn häftat sig fast i mitt minne, Arsotid, vilket enligt försäljaren betyder "för mycket färg" på indonesiska. Man kan förstå varför. Jag har försökt få betydelsen verifierad utan resultat. Jag tar mig nu hursomhelst äran att vara den som för in ordet i svenska språket.
FAQ: Men varför heter bloggen arsotid?
När det var dags för mig att namnge denna blogg, funderade jag länge. Via Frogturd (ett embryo till Arsotid, länk finns i ett av de första inläggen), som jag tyckte lät aningen självnedlåtande, blev det till slut Arsotid. Jag tyckte det gav mig frihet att skriva om vad som helst. Spretigt. Utan röd tråd. Med för mycket färg. Totalt icke-nischat är ett fint recept för fiasko i bloggsfären, men eftersom den finns till endast som ventil för mina tankar ville jag ge mig själv friheten att välja fullt ut, från hela färgpaletten. Så var det med det & Så var det med detta.
Spread the Word!

PS Ni missar väl inte ironin med den färglösa, minimalistiska layouten på sidan... :-)

Mördarsnigeljakten

Du kanske undrar hur det gått med 2000-talets svar på Förintelsen? Sist jag rapporterade hade 3 rackare fått vad de förtjänar. Den fjärde snigeln missade jag. Den hann undan. Sen har det blivit 4 till. Alla snyggt spetsade som ett mindre trevligt grillspett. Med andra ord är sniglar inte 2010 års stora grej.

Valencia

När jag nu äntligen kan njuta av Formel 1 Live igen (via Viasat), passar min favorit Vettel på att tacka genom att ta pole position. Det var ett tag sen sist, men nu finns det hopp igen.

Trevlig Midsommar

Hoppas du får en trevlig dag under solen! För att kyla av alla överhettade läsare tänkte jag köra nyårstema på dagens inlägg. Se här hur den grafiska formgivningen hos Allas utvecklats(?) under åren 1989, 2000, 2001 och 2004. Intressant är det oxå att se att den blivit dubbelt så dyr från 1989 till 2000, men sen har priset stått stilla 2000-2004.
Skål!
PS Glöm inte Tokdansa!

En plats i solen (digitalt släpp)

From idag kan man ladda ner & lyssna på smakprov av
kent.nu. 87:-. Intressant prissättning, men fortfarande för dyrt för nerladdning, tycker jag.
Skivan verkar ha samma sound som förra. Mer elektroniskt än tidigare Kent-skivor.

Jysk suger

Jysk = skit
Hade i princip lovat mig själv att aldrig mer utsätta mig för den psykiska tortyr det innebär att köpa varor från Jysk.
Kvalitén är så låg
2 av 2 trasiga.
Jag hade i princip lovat mig själv att aldrig mer utsätta mig för den psykiska tortyr det innebär att köpa varor från Jysk. Men så kunde jag inte motstå färgglada annonsbladet med solstolar/sängar. Väl i butiken. Provligger en halvbillig variant. Bonk! Den trillar ihop. OK, man kanske inte ska förvänta sig mer av Jysk. Sätter mig i den dyrare varianten. Bonk! En skruv saknas så att ryggstödet faller ner. Några sekunder senare sitter vi i bilen på väg hem, utan solstol. Att man aldrig lär sig...

0,5 år

Upptäckte just att det idag är prick 6 månader sen denna arsotida blogg föddes.
Hipp Hipp Hurra!

Tokdansa

Mitt absoluta favoritklotter, från Karlskrona:

Ingen kan gå förbi utan att bli lite lättare i sinnet.

Boktjuven

Semestern närmar sig. Dags att trappa upp bokläsandet igen. Häromdagen hamnade denna i min hand.

Är den hälften så bra som hypen säger är det gott. Den har i alla fall fått mig på kroken då jag utan att tveka passerat de magiska 43 sidor man säger är gränsen för när man inte längre kan låta bli att läsa ut en bok man börjat läsa. Rätta mig om jag har fel med siffran 43.

Feel Bad City

Har tidigare visat en del tankvärd & inspirerande klotter från Karlskrona. Denna hittar man utanför biblioteket i Karlshamn:
Är det vad vår stad har att erbjuda vågar man knappt bo kvar.

Bedrooms Eyes

Har egentligen inte tid med detta men jag måste presentera min senaste kärlek.
Bedroom Eyes – Hand-In-Hand Grenade
"Everywhere there's people holding hands here
I can barely hold myself together"
Skönt med lite bitterljuva toner denna kärlekens dag.
PS Du behöver inte skämmas om du inte vet vem Daniel Treacy är.
Jag var så "snäll" att jag googlade åt dig...
Television Personalities – Part Time Punks

Boxer

Ha! De har ju humor!
Jag som just övergivit Boxer för Viasat. Formel 1 is in da house!

Är osäker på hur okreddigt det är att försöka sälja saker via sin blogg, men jag ser det som en service till de som bemödar sig titta hit. Är du sugen på Boxer Mix (TV3,Kanal 5, Discovery, Eurosport) till slutet av september? Hör av dig så ska du få ett Special Price Only For You. Ring eller skriv en kommentar, din mailadress syns inte för andra än mig.

Daniel

Hmm. Jag började fundera på om han
har något 
att dölja.
Har han några tänder? Eller varför ler han aldrig?
Men sen blev jag lugn.
Ja, ja, ja!
Eller...?

Inför 19 juni

Imorgon vore det extremt trevligt med fint väder. Jag brukar inte bry mig om att kolla, men såhär ser prognosen ut för Karlshamn. Om vi bortser från temperaturen, så ser det ju rätt hyfsat ut.

Disco-trasa

Just nu festar ett urval av världens grädda på Drottningholms Slott, för att fira lördagens tungviktsmatch: Vickan vs Daniel. Men vem bryr sig om en bal på slottet? De vet inte vad de går miste om! Jag, har nämligen fått den finaste inbjudan man kan få. Helt unik, på äkta Wettex.

Ett tungt farväl

Det här är inte lätt att skriva. Jag har tvingats kasta mina favoritskor.
Tänk vad vi haft roligt tillsammans. De högra, som sista åren varit mina festivalskor, har flera gånger dansat runt med mig i Rasslebygdens mörker (Emmabodafestivalen alltså...). Traskat Karlshamns gator upp & ner under åtskilliga Östersjöfestivaler.
Tack för att ni burit mig. RIP.

Varning för paus

Hör du du, SVT-chefen. Jag är övertygad om att du tittar på Internet, så du hamnar väl här, förr eller senare. Jag är i alla fall sur på dig, din skurk. Du borde inse att TV-boxar med TimeShift faktiskt används till att timeshifta. Om jag pausar, låt oss säga en fotbollsVMmatch mellan Brasilen och Nord Korea, så är vitsen att jag senare, när barnen somnat, ska fortsätta se matchen. Vad händer då? Jo, SVT har då den extremt ogenomtänkta strategin att byta kanal på sändningen & skita bort hela grejen. Jag borde ha lärt mig, vid OS och många andra gånger var det likadant. Skärpelse!

Gamla Ullevi & Skisser för sommaren

Fast övertygad om att YouTube har bättre pejl på juridiken än jag, så jag tar mig friheten att länk till de nya Kent-låtarna. Vi får se om de får ligga kvar. Självklart köper alla skivan ändå!

Gamla Ullevi:
Skisser för sommaren:
Efter en lyssning måste jag erkänna att det inte känns riktigt ända in i hjärtat. Men så har det känts förr - inledningsvis...

En plats i solen

06.00 idag kom ett mail. Kent släpper nya skiva. En plats i solen.
Om endast 16 dagar. Det känns härligt att ännu ha förmågan att få det där barnsliga, förväntansfulla pirret i magen av en sådan nyhet. Det konstiga är. Jag läser Nextopia, där man får lära sig om Förväntningssamhället, dvs hur smart det är att bygga upp förväntningar. Att en varas värde är störst innan släppet. Kent verkar inte ha läst den boken. Blott 16 dagars väntan, kan det löna sig?

Snart

Jag hoppas att det snart blir möjlighet att släppa ut den lilla röda ur garaget.
Tills dess för jag nöja mig med denna trevliga lilla video:

JAS vs Vindkraft

Vi läser i dagens tidningar om att försvaret säger nej till vindkraftverk när flygplatser. För att JAS störtar om de kommer för nära vindsnurrorna. Det är ju lysande! Vilket strålande läge! Vi slår du två flugor i en smäll. Fluga 1: Lägg ner flygvapnet och spara massor av pengar. Fluga 2: Bygg vindkraft för pengarna, de fyller dubbla funktioner. Dels genererar de ren el. Dels så tar de hand om landets försvar, då alla anfallande flygplan genast störtar. Rösta på Arsotid-partiet. Vi har smarta lösningar på allt!

Tjugofyra vilsna desperata hemmafruar

Plötsligt inser jag att de tre serier jag följt under några år alla kommer att ta slut eller åtminstone ta en lång paus, samtidigt.
  • 24: De två sista avsnitten sänds på söndag. Sen verkar det hela avslutas med en långfilm.
  • Lost: Såg jag klart förra veckan.
  • Desperate Housewives: Har 3 avsnitt på lager, sen är det paus till hösten.
Tänk er den enorma tomhet detta kommer att innebära. Vilka ska jag sen bry mig om? Vad ska jag göra med all tid som blir över? Ett alternativ är att skaffa alla DVD-boxarna och noga gå igenom dem och se så att jag inte missat något...

How to Irritate People 2

Det kommer att bli ett skit-VM i år. Tack vare: Vuvuzela. Så här ser fanskapen ut:
Om du inte redan har huvudvärk, kolla denna...

Page

Tänk vad man kan lära sig saker genom att bläddra i Ginza-katalogen. Eddie Bengtsson är tillbaka! Hade ingen aning om att Page hade gjort comeback. "Nästan ingenting har hänt - och det är en bra sak" /Nerkes Allehanda. Hittar bara ett spår på Spotify, Ett S.O.S., som inte går till historien som deras bästa, men det lovar så gott att det är värt att vänta på resten.
Här har vi en annan ny låt:
Ja, det är BWO-Marina...

Va? Vet du inte vilka Page är? Då har du levt ett fattigt liv. Enjoy:
Strunta i själva videon, har ingen aning om vad det är för lallare på den, jag valde den enbart för att ljudet var så bra.

Appropå upptäkter så hittade jag denna festival Rock The Lake (Växjö) som i sina delar hade varit klart intressant, men tyvärr ha den redan varit. Kanske dags för dem att fundera lite på marknadsföring?

Mer samba åt folket

Det var heta rytmer i luften på väg från jobbet idag. Nästan som Rio...
Det är ett par år sen man var där själv, men varje år kommer de tågande och påminner om en svunnen, men inte saknad tid. Visst var det galet, fritt och framtiden var svindlande öppen, men vem saknar tonårsångest, -finnar och äckliga groggar?

Bra fråga

3 mars kunde ni njuta av en talande vägg.
Här är en annan Karlskronavägg som fått mig att stanna upp och fundera:
Jag tror inte På väg till jobbet är det svar de vill ha.
Jag tror inte ens de vill ha något svar.
Istället borde vi för oss själva formulera denna fråga och samtidigt som vi lever i nuet, styra mot det där bara man själv har svaret på.

P1 Sommar

Så var årets mest spännande lista släppt. Sommarpratarna. Inget höjdarår, på pappret, men efter flera års lyssnande har jag lärt att det är svårt att på förhand veta vilka guldkornen är. Generell varning utfärdas för skådespelare! De är ofta dryga och pretantiösa. I år är det få måsten, men här är några jag inte tänker missa:
  • Håkan Lans (ska genast börja lyssna på boken Ett svenskt geni av David Lagercrantz...)
  • Johanna Koljonen
  • Vanna Rosenberg
  • Andres Lokko
  • Eva Gabrielsson (förväntar mig massor av smaskiga fakta...)
  • Mats Sundin
  • Micael Dahlén (ska genast beställa hans bok Nextopia så att jag hinner läsa den innan)
Jag tänker bojkotta:
  • Annika Östberg (mördare...)
  • Anna Odell (har redan fått mycket för mycket mediautrymme...)
Missa inte att tidigare års sommarpratare finns för nerladdning på www.sverigesradio.se.

The Drums

Jag är inte beredd - än? - att uttrycka mig lika lyriskt som vissa journalister. Men ni måste lyssna på The Drums – The Drums. Det kan vara årets album. Orkar du bara en låt, varsågod: Down By The Water.

New Moon

Jag orkade se klart den! Knappt. Står fast vid förra inlägget. Detta är en av de mest meningslösa filmer jag någonsin sett. Sämsta filmen jag sett sen Twilight. Gonatt!

Sömntips

Svårt att sova? Se New Moon (Twilight). Vi såg halva igår kväll och jag tror jag somnade 4 gånger. På en timme. Jag fattar absolut ingenting av storheten i denna saga. Den är lika upphetsande som att höra en tennismatch refereras via radio. Forehand Söderling. Forehand Nadal. Backhand Söderling. Ut. Ska se om jag orkar igenom resten av filmen  ikväll.

Lost - the End

Sitter nu med en timme kvar av Lost, en 6 säsonger lång serie. Typ 70 timmar har jag tillbringat med dessa "vänner". Och snart är allt över. Frågan är om man kommer att fatta någonting efteråt. Lilla E  (vår 5-åriga filosof) kom just förbi och frågade. Pappa, är dom på riktigt? En mycket relevant fråga. Jag vet inte vad jag ska svara.

Synth på så rara ärtor

Igår var jag på Blekinge Museums utställning "Vi kallade oss Synthare".
En i mina ögon lite tragisk titel. Kallade? Som om det måste vara något i det förflutna. Lägg till det att det är förlagt till ett museum. Med stenyxor, benknotor och andra gamla dammiga prylar. Hur som helst var det ett grymt trevligt initiativ och en och annan godbit fanns där att se. Jag tror jag hade lite otur för allt var visst inte framme pga nån föreläsning. Synd. Kul var att det i min "samling" finns ett och annat som lätt hade platsat på utställningen.
Du har till på söndag på dig att besöka utställnigen!
Imorgon avslutas det hela med Vince Festivalen. Smakprov: Spotify. Ska du dit? Hör av dig! Jag kanske hänger på!
Denna har inte direkt med festivalen att göra, men den känns relevant.
Trevlig Helg!

Säkert

Ser ni också fram till hösten? Då kommer Facit. Säkerts andra album. Om ni inte minns hur ruskigt bra hon är kolla här:

Esprit d'escalier

För mig som är franskaanalfabet låter allt franskt vackert, men det är märkligt att något så irriterande kan heta något så fint. Esprit d'escalier - "trappans fyndighet". Smaka på de orden. Ni vet, man kommer på det där smarta, fyndiga man skulle sagt - för sent. I trappan, på väg hem.

Helrenovering

Mitt huvud har fått en helrenovering idag. Först på utsidan - klippning. Trevligt. Sedan på insidan - tandläkarbesök. Otrevligt, men kostade bara motsvarande en sketen Ryanair enkelbiljett, typ. Känner mig nu som en respektabel & hel man. För att fira detta och för att kompensera den viktminskning klippningen innebar, blev det en pizza på La Pizzetta, som jag inte riktigt kan rekommendera.

Sommar

Juni är sommarens första månad. Någon ovan molnen, eller nere i underjorden tycka ha missat detta faktum.
Som om inte detta var nog... Jag måste gjort något ont i mitt förra liv, min sommar börjar nämligen i en tandläkarstol, gissningsvis till en kostnad av ungefär en Englandsresa för två. Olivjävel!

RSS 2.0