Kaninbeteende

Jag trodde det var en överdrift att kaniner var väldigt pilska. Men idag, när jag skulle klappa vår lilla kanin efter att vi varit borta hela långa dagen, hoppar han upp och slår frambenen om min underarm. Mysigt, tänker jag, att han äntligen börjar visa lite tillgivenhet. Mysigt, tänker jag, ända tills jag känner något styvt mellan hans bakben tryckas min hand och den lilla rackaren börjar jucka. Sorry mate, jag är upptagen.

No More Tears

Det gömde sig en bild på hårddisken. På en flaska antidepressivt schampoo vi ägde en gång i tiden.

Sebastian Vettel 2004

Seger idag, igen. Härligt! Men visste du att han redan 2004 hade han fått till gesten med det numera så berömda fingret. Snuttegubben.



Lady Gaga

Det är mycket Lady Gaga nu. Inte för att hon är riktigt min grej, men jag får inte vara sämre än övrig media. En cool version av en näst intill uttjatad låt:

Sex säljer

Det är uppenbart att hud och sex säljer. Därför gör jag en sell-out idag.
Ett flugpar som kopulerar på min bara hud. Trevlig helg!

Canon är skit

Bittert, surt inlägg, för att hämnas på Canon följer.
Tänkte bara tipsa dig om att aldrig köpa en Canon-kamera. Vår kvalitetskamera Canon 40D dog efter bara 8000 tagna bilder. ERR99. Error 99 betyder typ allmänt fel. Det dök upp efter 2,1 år, strax efter att garantitiden tog slut. Canon tycker inte det är helt normalt, men inget de tycker sig behöva hjälpa till att lösa eller ersätta. Istället tar de saftigt betalt för att laga den. Bläää!!! Ni har dödat min lust att fotografera. Tack för det Canon!

Håkan Hellströms första fans

Redan på 70-talet dök de upp, Håkan Hellströms seglarpojkar. Magnus & Brasse var först!
Arsotid har bildbevis:
De var alltså inte bara pedagogiska och roliga. De hade grymt förutseende & god musiksmak.

Regn

Det är ju fördömt. Jag hade precis sått klart gräset och skulle börja vattna. Då började det regna. Typiskt.

JAlbum

Tips till er de som vill publicera bilder på webbsidor. JAlbum. Det är hur enkelt som helst att göra hur snygga album som helst. Installera programmet. Välj layout. Det finns massor av färdiga att välja mellan. De går sedan att anpassa. Skapa den struktur du vill ha på bilderna. Tryck på en knapp. Vänta. Publicera. Klart. Och allt är gratis. Ett av de bästa PC-programmen jag vet.

Ode to Fatboy Slim


Bonk

Alvar Gullichsen. Tidernas coolaste konstnär. Mannen bakom Bonk Business.
Kolla upp honom! Varsågod för tipset.

PS Gårdagens inlägg genererade ovanligt högt antal besökare. Kul att folk är intresserade av byggnadsverk.

Kolla in TV-tornet i Toronto

Det är jättehögt.
Arsotid, sist med det senaste! Förlåt... Men jag tycker den är så rolig att den behöver luftas då & då.

Gentle Touch

Du undrar förstås vad jag lyssnade på när jag åkte buss till jobbet idag. Och igår. Och i förrgår. Och...
Svar: Gentle Touch – In Memory Of Savannah

12 dagar

Oops. Snart ska jag ha semester. Plötsligt är sommaren här, typ. Om blott 12 dagar på jobbet ska jag stänga av väckarklockan som är ställd på 04.45 varje vardag. Och unna mig att sova minst till klockan sex. 12 dagar. Oops. Det är ju snart och som vanligt känns ToDo-listan längre än de dagar som är kvar. Så tyvärr blir det som vanligt, stresskurvan går uppåt fram till sista jobbdagen. Sen tar det två veckor att varva ner.

Upp & Ner Down Under

Visste ni att man i Australien kollar på Eurovision Song Contest och man kan ringa in och rösta? Givetvis ingår det inte i tävlingen, men det är kul att se resultatet. ESC-vinnaren Azerbajdzjan kom där på en 25:e plats av 25. ESC-tvåan Italien kom 17:e. Saade kom 7:a och Irland vann. Intressant. Och inte.
Hursomhelst, Italiens låt, som jag nu lyssnat på i lugn och ro, måste vara en av de sämsta låtar som någonsin gjorts. Ofattbart att folk röstat på den. Nej, jag länkar inte till den för jag är snäll mot dina öron.

1995

Tyvärr minns jag med tydlighet 1995 ikväll. Då tog Finland sitt första VM-guld i hockey. Jag satt på färjeterminalen i Stockholm och såg matchen, ensam med 200 finnar. Jag höll låg profil... Dagen efter körde jag min svenskregistrerade bil i Helsingfors. Gissa om de gillade att tuta & vinka på mig. Just nu är tuta & vinka det sista jag är sugen på.

ABBA

Kom ihåg var ni hörde detta först! Om Eric Saade vinner ikväll kommer ABBA att spela vid nästa års final i Eurovision Song Contest. Tro inte allt som är sant.

Håkan Hellström

Håkan Hellström – Way Out West 2010
Oj, vad jag önskar att jag varit där.
Om inte himlen trillar ner ska (ska!) jag se honom i sommar.
4 augusti, med Säkert och The Ark, på Sofiero, kan det bli bättre.

S.P.U.N.G.

Minns ni världens bästa TV-serie?
Om inte serien i sig var bäst, så tog musikvalet den till topps. Tyvärr verkar den aldrig släppas på DVD, pga musikrättigheter sägs det, men tack var goda vänner i cyberspace finns den nu redo att avnjutas på hårddisken. Ska bli spännande att se om den håller efter nära tio år.

Raped Songs

Med oabsolutgehör, sprudlande vilja & övertro på min egen förmåga spelade jag in musik på kassett en gång i tiden. Ni får själva räkna ut hur länge sen det måste vara. Det är förstås totalt ointressant, men jag vill härmed paxa det namn jag gav kassetten för framtida projekt. Raped Songs. Det perfekt namnet om jag av någon outgrundlig anledning skulle göra en coverskiva.
-
Det här inlägget går in under diskusionen om ett konstverk är ett konstverk även om det inte finns. Dvs, kan en tanke vara konst? Jag tycker det. Jag hoppas det. För hur ska man annars hinna realisera alla fina tankar hjärna producerar?

Blekingenyheter

BLT och Sydöstran, Blekinges enda tidningar, slår ihop sina webbar och bildar Blekinges största nyhetssajt! Wow! Finns det ens någon som är näst störst? Mer än arsotid-bloggen förstås...

Sexism

... när den är som bäst.

Kosläpp

Idag var vi på kosläpp i Bräkne-Hoby. Det betyder att ett gäng ystra kossor släpptes ut på vårens grönbete. Full fart framåt, skutt & hopp, med dinglande juver. Milkshake?

Marit

Grattis på namnsdagen! Men vad sysslar fröken Bergman med?
Hoppa fram till 1:05 och se.
Lite orolig blir jag...

New York

Om du ska till New York, passa på innan 2013 (källa). Efter det kommer staden att bli ett snäpp fulare. De gamla taxibilarna ska bytas ut till:
Vinnaren är miljön och det är förstås värt mer än det mesta.

Återupplevd barndom

Minns ni tiden då man fick lämna sin plats i skolsalen. Gå fram till katedern och vässa sin penna. Sporten var att göra det så långsamt och störigt som möjligt. Så, i tisdags, fick jag chansen igen.

Absolut

Har tillbringat ett par jobbdagar på Åhus Strand i Åhus. Mesig som jag är blev det inget dopp i havet, men kanske är jag förlåten av att snö fallit över landet? Fick istället söka värme inifrån ala Absolut Vodka-provning. Kan rekommendera den. En trevlig blanding av underhållning, Absolut-historia och smakning. Vi fick dessutom faktiskt äran att bli första kunder i världen (sanning?) att testa en ny smak. Äppel.

Sverige - Norge

Att Sverige får stryk av Norge i hockey innebär förstås en mindre landssorg. Än värre för mig, som har en skrivbordsgranne på jobbet som är norrman. Så snacka om att ha tur när jag då ska vara på tjänsteresa två dagar, med start - nu. Vilken tajming!

Heder & Samvete

Så var deklarationen klar. Tyvärr lyckas jag inte krama ur staten på några större summor med hjälp av finurliga avdrag, men nån kebab ska det väl räcka till. Det kändes dock lite högtidligare förr innan BankID:t intåg i våra liv. En bläckpennekråka längst ner på pappret som intygade att man fyllt i rätt "med heder och samvete" kändes nästa lite pirrigt jämfört med 6 siffror inknappade i en koddosa.

RSS 2.0