Status Quo

Nytt år i sikte, men allt är sig likt. Ett arsotid-citat från 4 januari 2010:

"Det är skönt att man varje nyår får lust att rensa ut, sortera och börja om. Skillnaden detta året jämfört med tidigare är att jag insett att jag, för att hålla sinnet friskt, seriöst måste ta tag i att göra mig av med saker."

Från insikt till handling är det uppenbarligen ett stort steg. Om ni sett mitt skrivbord nu, hade ni inte sett mitt skrivbord. Det täcks av ett jämntjockt lager projekt:
En trasig kamera, en pannlampa, en kortlek, en ca 50 cm hög med papper, ett par hörlurar, 100+ kvitton, en AM-antenn, en TV-mottagare till laptopen, 15 dvd-filmer, en hög manualer, 10 böcker, 5 gamla mobiltelefoner (ja, de ligger kvar...), en ficklampa utan batteri, julsaker som ska kastas, 30 tidningar, 3 kataloger, en ros gjord av lera, 30 cm till med papper, två tavlor, walkie talkies, en knippe sladdar, 3 brandvarnare, en trasig discokula och så vidare.
Då har jag inte nämnt det som ligger under skrivbordet. På golvet. Intryckt i bokhyllan. Intryckt i garderoben. Intryckt i hjärnan på Mr Arsotid.

Gott slut!

My Girl Figure Skaters

Idag for vi till Jössarinken med flickorna.
Så dagens låt måste bli:
Marit Bergman – Girl Figure Skater

What I Loved

Ni undrar förstås vad jag läser för bok just nu.
Jag är väldigt splittrad inför den. Varenda mening i den är så välformulerad att man njuter av dem. Detta gör att tempot blir lågt. Väldigt lågt. Jag är halvvägs och har flera gånger tänkt ge upp, men tvingas vidare av njutningen i berättelsen. Och att jag på flera håll fått veta att det på slutet kommer att bli riktigt bra. Kent-sångaren Jocke Berg har sagt att det är den bästa bok han läst och eftersom han skriver de bästa texter man kan tänka sig var det givet att läsa boken. Jag får återkomma med slutomdöme, när jag nått dit.

DVD-fynd

Tips: Ginza säljer DVD-filmer ruskigt billigt. Så det gick bara inte att låta bli att fylla det redan överfulla filmlagret lite till:
Farväl Falkenberg (Sveriges Oscarsbidrag 2006...)
Jaws (Hajen...)
Container (Moodysson...)
Peter Pan (Für the kids...)
Kill Bill 2 (Hade bara 1:an...)
Nina Frisk (en chansning, Masjävlar var i alla fall rätt trevlig...)
The League of Gentlemen's Apocalypse (Är den bara hälften så bra som TV-serien är det en guldklimp...)
Extras säsong 1 (Ricky Gervais...)
Totalpris: 128:- inkl frakt.
Scheissebilligt, på riktigt.

Inte bara glögg


Sherlock Holmes

Julen handlar om fet mat och att faktiskt hinna se en och annan film.
Igår blev det Sherlock Holmes.
Hade inga egentliga förväntningar, men den var överraskande bra. Inte på det där gammaldags Sherlock Holmes-charmiga sättet, utan snarare en lyckad kombination av det och modern action. Jag hade lutat mig tillbaka i soffan för en stunds slötittande med näven i chipsskålen, men fick snabbt räta på ryggen och skärpa sinnena. En bra film. Och väldigt snyggt gjord.

11 månader

Så länge sen är det jag gav världen en timmes Spotify-lista. Så nu får det allt vara dax igen.
Timme-06 Missa för allt i världen inte Reijo Taipale!
Listan har legat och mognat ett tag, i väntan på perfektion, men jag orkar inte finslipa den. Inte nu. Så ta den för vad det är, en oslipad diamant.
Sista spåret är speciellt tillägnat er som inte kunde dela julafton med oss på Arsotidstigen. Om ni har synpunkter på ljudkvalitén, skulle ni hört den här hemma på trattgrammofonen, med kass nål. Lo-Fi. Very Lo.

Jesus

Tänkte ägna honom en tanke idag. Hade det inte varit för honom hade vi inte fått frossa i skinka & knäck. <Tanke.> Så... då var det avklarat.
Barnen. Det är ju på något sätt deras högtid. Så idag blir det en söt barnanekdot från gårdagens julpuntande:
Lilla M, som lärt sig att Jesus föddes vid jul, håller på och sätter upp julkrubban, men läggar inte dit Jesus-barnet.
Vuxen: - Varför har du inte med Jesus?
Lilla M: Han är ju inte född än.
God Jul !!!

Elf

Ibland är det skönt med ren, enkel humor. Efter en dag full med dan-före-dan saker, var det skönt att glo på Elf. Simpelt, förutsägbart och roligt. Och duger inte det så är Zooey Deschanel med. Hon duger att titta på. Och tycker du inte att hon gör det, så kan du njuta av hennes sång i filmen. Röstsmakprov (icke-Elf-relaterad...): She & Him – In The Sun

Det finns hopp

Visst verkar världen hopplöst dömd ibland? Egoism. Terror. Krig. Svält. Elände. Men det finns hopp. Det fick jag bevis på idag. Satte mig på cykeln vid stationen 22.30 och börjar trampa hemåt i den bistra kylan och det sliriga väglaget. En helt okänd människa jag glider förbi säger då: "Ta det nu försiktigt". Helt utan ironi, sarkasm eller egentlig anledning. Annat än att bry sig om. Det är en härlig tanke, att det finns sådana människor.

Trött på julmusik?

Men vill ändå ha det småsvängigt till pysslandet? Om du lyssnar på denna
Saint Etienne – Good Humor
så kommer du i samma härliga mood som jag.
Imorgon är sista arbetsdagen på två och en halv vecka.
Det, om något, får mig i mysig stämning!

Den sjuttonde

Pga total tomhet i hjärnan & en väckarklocka satt på 04.50 så hänvisar jag till inlägget 17/12.
Gonatt!
PS Julstämningen i min själ är på 2 på en 10-gradig skala.

Robyn

Igår på Slagthuset i Malmö. Världens bästa Carlsson. Det var en jäkla bra konsert, men ingen riktigt höjdare. Fullt ös, hela tiden, typ, med konstant piskande synthar & dubbla trummisar. Och så en Robyn, dansande som om hon var på ett aerobicspass. Lokalen var ljudmässigt inget vidare, det ekade mellan tegelväggarna, och man orkade till slut knapp med det massiva ljudet. Jag hade uppskattat något lugnare parti, där man kunde höra sångerskan Robyn mer. Hon får högt betyg, men inte full pott. Jag vet inte om det var hennes 40 minuter sena start som gjorde att lite av min känsla för kvällen försvann, eller om det var att allt syre tog slut.
Smakprov:
Tips: 15 april sänds konserten i Stockholm på SVT.

Malebot

Ikväll blir det Robyn!
"I got some news for you.
Malebots got feelings too."
Ska bli spännande att dra ner till ett snöyrande Skåne.

Karlskrona är som en gruva i Chile

Detta inlägg skrev jag den 17:e, men något gick snett vid publiceringen så det fastnade på vägen till er, kära läsare. Så det dök inte upp här förrän den 20:e:
Minns ni gruvarbetarna som satt fast i ett gruvligt djupt hål? Idag fick jag samma känsla. Satt i Karlskrona och noterade att massor av tåg hemåt var inställda. Skulle jag komma hem? Skulle jag bli kvar i hålet? Som ett under råkade det tåg jag planerat åka, det sista för dagen, gå. Precis i tid.

Hej Ingvar Kamprad

Jag har ett tips! Efter att ha läst Marcus Birros bok "Att leva och dö som Joe Strummer" och efter att ha meckat ihop 5 av era garderober slog det mig att ni borde tillverka likkistor. Det borde vara en lysande marknad, men ett aldrig sinande behov. Det är bara att justera lite på era Pax-garderober och vips är det klart. Och vad jag förstått, är vanliga kistor megadyra. Namnet? Kistorna måste ju heta något. Givetvis: Joe. Det enda jag begär som tack är ett par ynka promille av din förmögenhet.
mvh Mr Arsotid

Paganinikontraktet

Lyssnade just klart på Lars Keplers andra bok och vill härmed utfärda en varning. Läs den inte! Jag lovar att du har bättre saker att lägga din tid på än att ta dig igenom denna spänningsroman-utan-spänning. Den känns så totalt genomkonstruerad att man förvånas. Första boken tyckte jag om, men efter den här andra blir det inte fler för min del. Trots en cliffhanger (en patetisk sådan...), konstruerad så att man ska vilja läsa bok tre, som givetvis ska komma. För här finns det pengar att tjäna. Gonatt!

Alltid finns det något att skylla sin lathet på

Det finns en nackdel med all snö och att det är så halt ute. Det går inte att åka rullskidor. Väldigt frustrerande. Jag hade behövt träna lite skidåkning.

Sk8ter boy

Jag är ingen rullbrädeskejtare. Tycker det är för mesigt. Ska det vara något ska det vara riktiga doningar. Typ Öresundståget. Att stå mitt i gången när tåget rullar är som att glida fram på en enorm skateboard. Fast tuff. Lika tuff som jag.

Om jobbet

Så var det söndag kväll och man börjar längta till jobbet, för där är det ett jäkla drag.

Skitjournalister

Klimatmöte i Cancún. Räntehöjningar. Wikileaks. Avslöjanden om Sveriges sjukregler. Va fan! Sånt kan journalisterna skriva om, men det enda svenska folket vill veta idag är vem Idol-Jay kröp till sängs med. Skärpning!
PS Kronprinsessan Viktoria är på smällen, tro mig.

Musiktips

Arsotid, sist med det senaste! Idag blir det en knippe låtar jag hoppas ni inte missat:
Gentle Touch – Memories
The View – Superstar Tradesman
Yvonne – Sleepless Nights
She & Him – In The Sun
Liam Lynch – United States of Whatever
Apoptygma Berzerk – Kathy's Song (Come Lie Next To Me)

Årets julklapp

Årets julklapp sägs vara en läsplatta, typ iPad. Men för oss blir det en iDry, eller rättare sagt en torktumlare modell EDC67555W. Avundsjuk?

Bekännelse

Det känns inte helt bra. Nästan varje morgon vaknar jag vid en okänd kvinna, eller mans, sida. Utan ett ord lämnar vi varandra. Yrvakna. Kanske ses vi igen, kanske inte. Det känns inte helt bra, men vad gör man när man måste ta 05.40-bussen till jobbet och försöker sova igen några minuters förlorad nattsömn?

Ersättningsbuss

Ett ord som får varje tågpendlares mage att knyta sig. De senaste veckorna har det varit mycket av den varan, nästan så att man vant sig. Men, idag blev t.o.m. en rutinerad räv som jag lite skraj när jag kom till stationen.

Inte choklad precis

Denna har jag lust att trycka upp i nyllet på den husse eller matte som låter sin hund pissa & skita precis där barnen ska leka.
Hur jävla dum i huvudet får man vara? <självcensurerad text som inte passar sig för publicering>

Tobogganing

Idag har jag redan lärt mig något. Att pulkaåkning heter tobogganing på engelska. Varför fick man inte lära sig sådana användbara ord i skolan? Hey Ho Let's Go!

Aj Aj Aj

Stackars lilla E, fick en speta i fingret idag.

Vad gjorde du idag i halkan?

Satt hemma och fredagsmyste framför ett halkfritt Idol? Beställde hemkörd pizza? Mes!
Vi hyrde ett släp, drog upp i smålandsskogarna och gick i möbelaffär. Lastade nära på ett halv ton platta paket och drog tillbaka med slirande & spinnande hjul. Det enda som var lätt på hemvägen, var plånboken.

Hantverkare

Vad är det som får tjejer att bli svaga i knäna av hantverkare? Vad får dem att mjukna i rösten och himla med ögonen? Vi har haft ett antal hos oss ett tag nu. Det är mycket oroande för en heltidsarbetande, långpendlande karl att ha dessa sexbomber vandrande i hemmet. Idag kom lilla M och viskade: Pappa, jag tror mamma är kär i målaren. Om ni vill veta hur sexig en Configuration Manager som Mr Arsotid är, kolla här (låt 14 i listan).

Tomtar på loftet

Några år gammal, men hiskeligt kul "dokusåpa"/julkalender, som man inte bör missa.
Här är del 1, men de andra finns där också:

RSS 2.0