Säkert! på engelska

Säkert! – Säkert! på engelska
Jag har inte hunnit lyssna, men det är ett godhjärtat projekt. Att väldigt konkret besvara de ickesvensktalande fansen fråga om vad de svenska texterna handlar om. Thanx Annika!

Copyswede slår till

Tips: Imorgon är sista chansen att köpa extern hårddisk eller USB-minne innan Copyswedes avgift införs. 160:- extra lär en vettigt stor extern hårddisk öka i pris. Suck.

Alkis?

Ett tankvärt fynd i klottervärlden.

Jag har hoppat från femman!

Foto/Vittne: T

The Sun Always Shine

on August 26th.
Detta för att fira födelsen av ett gossebarn som växte upp till en i mitt egna personliga tycke, trevlig prick.
Aningen arsotid, men i stort sett ok.

Lurigt

Den här honungen... eller mjölken... eller... tvålen smakar inget vidare.

Mein Kampfrad

Är det någon som tycker synd om honom?


Lilla E:s stora dag

Idag fyller vår Lilla E sex < Hurra!!! > och börjar skolan. Jag var med vid uppropet.
Det hade varit kul att få börja om där. Nu med halva livet som facit.
Göra rätt.
Tänka smart.
Och kanske tom lära mig multiplikationstabellen - på riktigt.

Södra Näs Camping

Vi bodde några sommarnätter på Södra Näs Camping i Varberg. En märklig camping. Fylld av förbudsskyltar. Utöver det vanliga. Värst var denna. Förbjudet att stå upp och kissa, med kepsen bakvänd dessutom. Den är så dum att jag tvekar över om den var på allvar, men med tanke på alla andra förmanande instruktioner är jag säker på att den gäller. Jag åker aldrig mer dit.
PS Rebellisk som jag är hade jag förstås kepsen bakvänd...

Bokintag

Just nu har jag två böcker igång.
Bokbok: Paul Auster - The New York Triology
Ljudbok: John Ajvide Lindqvist - Lilla stjärna
Båda börjar väldigt lovande, men innehåller redan liknande händelser och diskussioner, så vi får se hur mycket jag blandar ihop dem. Exempelvis diskuteras det om ursprungsspråk. Det som talades i Edens lustgård respektive det som bäbisar pratar. Både någon slags "Guds språk". Intressant. Och förvirrande.

Eric Saade

Idag snyltade vi in oss på Metalldagen i Olofström. Lilla M och Lilla E fick se sin manboy. Jag fick se dem lyckliga. Det gav mig samma kick som att Håkan Hellström.
Att sätta väckarklockan på 04.45 för första gången på flera veckor - ger inte samma kick.

Solkräm

Idag är det min sista semesterdag. Jag vaknar mitt i en dröm. Jag drömmer att jag står vid en gigantisk hylla med - solkräm. Va fan! Min hjärna hånar mig. Hur många milliliter solkräm har det gått åt denna sommar?
Solkräm. Det leder osökt till denna klassiker.
För de som föredrar svenska språket finns Rikard Wolff – Solkräm

WOC 2011 Stafett

Stafetterna i VM-orienteringen startar nu:
http://svtplay.se/v/2499758/orientering/playexklusivt__vm_20_8_13_05?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2504484/sb,p104184,1,f,-1

Bildans


Sarahs nyckel

Efter två långa, långsamma, böcker avslutade jag häromdagen lättlästa Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay. Det tog bara fyra dagar för mig att läsa den. Eller. Nätter. Den var så fängslande att istället för en tänkt halvtimme innan sömnen, blev det lätt en heltimme, eller mer. Man får följa två öden. Det ena i ondskans tid 1942 i Frankrike. Det andra sextio år senare. Allt cirkulerar kring en räd mot judar som tydligen är bortglömd i Frankrike. Fast bortgömd är nog ett rättare ord. De skäms, med all rätt. Det mest gripande är det som hände 1942, men storyn i moden tid är också intressant att följa.
Jag vill inte säga mer än så, för din skull. Fför läsa boken, det ska du göra!
Filmen... Den ska vi se imorgon.
Det där att se filmer av böcker direkt efter man läst klart, är en intressant diskussion...
Trevlig Helg!

Hej Hej


Gravid kronprinsessa

11 december 2010 scoopade jag att Victoria var gravid. Först nu bekräftas det av hovet. Snacka om att vara först! Att det var 15 månader innan beräknad födsel (mars 2012) kanske någon reagerar över. Fel, så fel. Ni vet väl att det krävs längre baktid för en monarkisk bulle i ugnen. Det måste bli fenomenalt bra och får där med ta lite extra tid.
Grattis Sverige!

Samkönad kärlek

Bröllopsplanering pågår. Vi köpte en bok av starkt överskattade etikettdrottningen Magdalena Ribbing. Hon talar om precis hur allt ska vara. Eller inte. Eller att man kan göra hur man vill. Det senare känns bra.
Så, mitt bland bordplaceringstips och klädkoder, dyker denna bild upp.
Jag har definitivt inga problem med det. Love is Love. Det charmiga är att se 8-åriga M:s förvirrade reaktion. Pappa, det är ju två pojkar! Tänk vad världen är enkel när man är liten. Men. Varför skulle den inte kunna vara det när man är vuxen också?

WOC 2011 Sprint

Missa inte dagens SVT Play-sändning (kl 14.55) från VM i orientering.
15.00 Damer
16.00 Herrar
http://svtplay.se/v/2499748/playexklusivt_vm_16_8_14_55

Lördagens ris

Jag läser aldrig "Dagens ris" i BLT. Risken finns att man är med... Men i lördagens tidning råkade ögat fastna på denna.
Gullig va! OK, jag fattar problemet och irritationen, men mina fördomar säger mig att de som spelar WoW inte är av typen som skriver/läser Dagens ris. Kulturkrock - i min hjärna i alla fall.

1 vecka kvar

av en lång härlig semester. Och jag som inte ens hunnit titta på ToDo-listan.

Svårt

Ibland är livet svårt. Jag vet inte hur jag ska göra. Var i skivsamlingen ska jag placera Frank Tovey - The Fad Gadget Singles. Ska den sättas under T - som i Tovey? Eller F - Fad Gadget? Hur jag än vänder och vrider på det blir det inte optimalt. Jag får nog köpa en skiva till och sätta en på varje ställe.
Spotify listar den som Fad Gadget, inte helt korrekt, men genialisk är den i alla fall i vissa delar (tex track 3, 9 och 11):
Fad Gadget – The Fad Gadget Singles
Och så en osannolik version av Ricky's Hand som bonus:
Fad Gadget – Ricky's Hand (BBC Session)
Jämför med originalet, please.

The Secret History (Donna Tarrt)

Jag låg kvar i sängen ända till nio idag, med den goda ursäkten att läsa ut boken. Sen var det svårt att stiga upp. Ni vet hur det är när man avslutat en god bok. En tomhet infinner sig. I detta fallet var det extra så. Att inte få umgås med Richard & Co mer känns tråkigt. Och skönt. För inte skulle jag vilja vara en av dem. Att de dödar en vän får man veta redan från start i boken. De andra 660 sidorna är historien om varför det blev så, hur det kändes efteråt och vad som hände sen. Allt berättas i långsamt tempo. Allt beskrivet genom en dimma av droger. Om du funderar på att mörda någon eller börja knarka. Läs denna bok först, så tappar du nog sugen. Fast jag rekommenderar alla att läsa den. En av mina favoriter! Läste den för 15+ år sen och då var den topp 3. Nu tyckte jag den var lite långdragen emellanåt, men igen en underbar läsupplevelse.

De Montevert

Jag är löjligt svag för låtar som denna:
De Montevert – Skyll på mig
Däremot oroas jag över att Björk och jag håller på att växa ifrån varandra, musikaliskt.
Björk – Crystalline
Björk – Cosmogony
Den senare ska enligt ett meddelande från Björk själv lyssnas på i hörlurar.
Säga vad man vill om hennes musik men hennes formspråk är oslagbart.

Fuck §1

Rubriken är en rimlig slutsats.

Manifest §1

Funderar på att ta med
Sov ordentligt - sitt inte uppe sent om natten.
i mitt manifest, men tanken känns löjligt så här dags.

Dåliga vibbar

Jag försöker vara en positiv människa, men det är svårt idag.
Finanskris i hela världen.
Kravaller i England.
Svält i Afrika.
Nordkorea bombar Sydkorea.
Någon mer som känner att tredje världkriget inte känns helt orimligt?
Som om detta inte vore illa nog har jag semester när det är 17 grader i havet.

Manifest

Jag ska skriva ett eget manifest. Inga 1500-sidor om ondska. Nej, ett manifest som bara ska spridas till alla mina hjärnhalvor.
Det ska få mig att göra saker jag borde gjort för länge sen.
Det ska få mig att sluta med saker jag borde slutat med för länge sen.
Det ska få mig att rensa ut och sluta samla på mig.
Det ska peppa mig att bli en bättre människa.

Morden i Midsomer

Så var vi där. Sista avsnittet för säsongen (alltid?) avbetat. God bless, SVT Play. Det går förstås inte att se det live. Du skulle spänningen med risken att få avsnitten avslöjade av någon bekant försvinna. Ser hur som helst fram mot en fortsättning. Den nye Barnaby är minst lika bra som den gamle.

Swedroid

Om du har en Androidtelefon är detta en guldgruva:
http://www.swedroid.se
Massor av tips, nyheter och tester.

Håkan Hellström Karlskrona

Det har nu gått ett drygt dygn sedan konserten. Och jag står fast vid vad jag skrev igår: "Bättre show än denna kan knappt finnas". Det känns som att jag gått med ett fånigt leende hela dagen. Ni som aldrig sett honom live. Se för böveln till att göra det. Alla diskussioner om låtstölder och hans ickeperfekta sångröst är totalt orelevanta när han kan få ett hav av människor, inklusive en gammal gubbe som jag, att dansa, hopp och skråla. Åh, det skulle ju va dans, dans, dans!
PS Det finns märkligt nog inga klipp på YouTube än.

Håkan Hellström susar i mina öron

För en dryg timme sen tog den slut. Håkan Hellströms konsert på Stumholmen i Karlskrona. Och fortfarande har ingen laddat upp klipp till YouTube. Trodde sånt skedde med blixtens hastighet i Telecom City. Men det kan bero på att folk inte har vaknat ur den positiva chock alla garanterat hamnat i. Bättre show än denna kan knappt finnas. Jag måste sova på saken... Om jag kan somna. Gör jag det, kommer jag säkert att dansa och skråla i sömnen. Imorgon spelar han i Helsingborg. Med The Ark. Med Säkert. Hade bara livets logistik funkat hade jag varit där.

2:a augusti

Allt finns inte på Spotify. Så jag kan tyvärr inte länka till Imperiets fantastiska live-album från 1985 - 2:a augusti. Det måste höras av varje musiköra!
Ni får istället denna, från samma år:
Och imorgon går 3:e augusti till historien. Håkan Hellström i Karlskrona!

RSS 2.0