One day

Fan Fan Fan, boken är slut. Har inte haft någon tur med bokvalen på sistone, känns det som, men oj vilken underbar historia detta är. Sitter nu med den där tomheten i hjärnan & hjärtat som bara infinner sig efter vetskapen att den låtsasvärld man levt i under några dagar plötligt inte finns längre. Allt gott jag läst om boken stämmer. För att inte sabba din framtida underbara läsning så tänker jag inte berätta mer om boken än att du måste läsa den. Det är en order! Nicholls har även skrivit TV-serien Cold Feet (Kalla fötter) även den helt uppslukande bra.

Johan Rheborg

Lite nytta har man allt av facket. Idag bjöd de på föreläsning med Herr Rheborg. En man med mycket han behöver att få ur hjärnan. Fick höra en massa kul och mindre kul episoder ur hans liv. Killinggänget. Solsidan. Visste du att han är en duktig fotograf? Kolla hans blogg, som förövrigt verkar klart läsbar. http://rheborg.blogspot.com/
Föreläsningen idag var att allt från väldigt givande och intressant till totalt urballad, i form av anuscentrerad stand-up. Ni vet rövhumor som man sätter skrattet i halsen till. Onödigt. Men totalt en jäkla bra kväll. Nu vet jag var inspirationen till Percy Nilegård kommer ifrån. Och att Solsidanscenen där han blir läkarundersökt i bilen inte är totalt påhittad.
Se honom om du har chansen.

SATC

I ett försök att förstå mig på mysteriet Kvinnan har jag tagit mig igenom skolådan Sex & the City. Learn to know your enemy.
94 avsnitt. Och jag fattar fortfarande ingenting. Det enda jag lärt mig är att aldrig klaga på sambo M:s skohylla. Nu ska jag bara beta av de två filmer som följde TV-serien, trots att de lär vara rätt kass. Jag skyller på suktande efter Allmänbildning.

Strindbergs stjärna

Oops, jag har ju glömt såga Strindbergs stjärna av Jan Wallentin. Om boken inte var bra, så gjorde Johan Rabeus uppläsning den än värre. Jag kan tyvärr inte med den mannens sätt att tala.
Boken då? Ta det dåliga med Dan Browns böcker. Krysta ihop något tradigt övernaturligt. Kasta in ett känt namn för att locka köpare (Strindberg tex). Ordbajsa. "En person träffar en annan. Man får sedan veta hur dennes farmor(?) hade det." OK, lite relevant var det men det tog mest fokus från det någorlunda spännande. Det enda positiva med boken var att den innehöll en del intressant historisk info. Hur långt det är korrekt fakta vet jag inte. Det lämnar mig med en tom känsla.
Men just nu är jag mitt i en underbart bra bok, som ni ska få veta mer om en annan dag.

Upphetsning

Jag vet inte vad som är mest upphetsande, en vecka med solsken i fjällen eller att det är Formel 1-premiär imorgon.
© arsotid

Hundfjället


Packad

Vad gör du just nu? Jag har städat en kaninbur & bränt en säkerhetskopia av min nya, fina bob hund-skiva. 05.08 och jag är packad. Helt färdigpackad.

Duga

Här är ett par gummihandskar som heter Duga.

Ubåt

Idag har jag lekt inlagd sill. Eller, det kändes i alla fall så. Fick en rundtur ombord på HMS Gotland. En av Sveriges stoltaste produkter:
Min smidighet och klaustrifobi-light fick sättas på prov. Det är ofattbart vad mycket mojänger det finns i en ubåt. Att inte tänka på Das Boot, Jakten på Röd Oktober när man klänger runt på stegarna och tränger sig genom korridorer går inte. Jag tror jag föredrar en bomb i huvudet, vid eventuellt krig, framför att känna sig instängd i djupet i en ubåt. Knock on wood.

Det överexponerade gömstället

16 mars = nytt album från bob hund. En stor dag.
CD:n hann inte fram i tid, so God bless Spotify.
bob hund – Det Överexponerade Gömstället
Frågan är när man ska sluta köpa musik på fysiskt media.
Innehållet?
Med tiden emot mig, blir det bara en snabblyssning. bob hund gör mig sällan besviken. Och inte denna gången heller. Skivomslaget är däremot inte bra. Kul idé, men - nej. Martin kan bättre. Pun intended.
L('U)

Diskbänksrealism

Den här veckan är som sagt lite körig för undertecknad. Den börjar sådär. Brödboxen hemma innehöll en halv fralla. Inga problem, jag kan ju köpa ett par smaskiga frallor från goda-bageriet-på-väg-till-jobbet. Icke. Semesterstängt. Men det gör inget, jourbutiken-på-hörnet är ju öppet, de har säkert frallor, men inte måndag v11 2011. Nä, se de har haft tjuvar på besök, som snott nästan alla frallorna. Ett par luftfrallor fick duga.

Härdsmälta

En styck övertecknad vecka väntar, där jag tvivlar att jag ser nästa helg utan härdsmälta i hjärnan. Men, det känns pinsamt att sitta och tycka synd om sig själv. Det finns de i världen som har det värre. Titta bara på stackaren Eric Saade, som troligvis inte får krossa glas i Eurovisionfinalen. Tough life!

Kite

Tagen av kvällens überhypade event måste jag bara skriva om musik som är bra - på riktigt. Har skrivit om dem förr, men det finns risk att någon missat dem:

Att ha underbara "Gummo" som bakgrund gör det hela ytterligare mästerligt.
"Life is great, without it, you would be dead."

Danskt klotter

Bär den med dig!
© arsotid

Melodifestivalfinal

Sådana här hittar man i typ varenda affär i Blekinge (har ett uselt statistiskt underlag, en i Karlskrona & en i Karlshamn, men det är bevis nog för mig...):
Jag vill påstå att jag inte är dum, jag fattar ju att det är såhär det går till, men visst är det ocharmigt. Räcker det inte att ha en låt & låta den få det resultat den förtjänar? Och om man vinner. Hur kul är det att veta att blekingelokalfanatiker hjälpt en fram? Tant X i Kallinge och Farbror Y i Mörrum kanske inte har samma smak som babushka Z i Ukraina.

Karlshamn - en skitstad

Visst är det härligt med våren! Om det inte vore för att all hundskit som dolts av snön plötsligt ligger där, icke fullt så dold. Det gödslar min ilska lika bra som vårblommorna. Och jag är inte ensam. Insändare efter insändare har tagit upp det, men det hjälper förstås inte. Anthon är en kille som skrev en insändare i BLT för ett par veckor sen. Den tog upp många saker, från bajs till nöjesliv. Den slutar:
Måtte någon med makt läsa det och ta det till sig, men jag tvivar på att de trötta politikerna i Karlshamn bryr sig.

Skitmedusin

Jag är besviken. Jag har blivit lurad. Trots att jag köpte fin whiskey & har provsmakat den - har jag blivit förkyld. Det som ska vara så bra för halsen & hålla basselusker (nåja virusarna då...) borta. Eller är det så att jag är så allergisk mot kroppslig möda att blotta tittandet på Vasaloppet & 5-milen blev för mycket?

2 hundar

Någon på Bolibompa har full koll på god musik. I dagens program fick jag återupptäcka detta underbara intro:
Rex The Dog – I Can See You, Can You See Me?
Ska vi fortsätta prata hundar & riktiga hjältar så har bob hund ny LP på gång.
Tills dess får vi njuta av en singel: bob hund – Popsång (mot min vilja)
Nästan lika intressant som ny bob hund-musik är skivomslagen.
De görs ofta (alltid?) av Martin Kann.
Här är har ni Popsång:s:
I ärlighetens namn inte de bästa, varken låten eller omslaget. Men ca en miljon gånger mer känsla, trovärdighet och kärlek än vilken låt som helst från Melodifestivalen.

Vasaloppet

Första söndagen i mars är den värsta dagen på året. Då får man veta hur jävla lat och slö man är. Varje år kommer tanken. Nästa år ska jag vara med. Sen kommer sanningen i kapp och gammal statistik talar totalt emot mig. Tre gånger anmäld utan att ställa upp. Klent. Klent. Klent. Fast jag har ju åkt de nio milen en gång. Hur länge kan man leva på den meriten?

Alkoholens resa

Idag har jag deltagit i en av de knäppaste företeelse jag vet. Man åker buss ner till Tyskland, handlar sprit, öl och vin, sen åker man hem igen. Varorna tillverkas i många fall i Sverige. Skeppas alltså ner till Tyskland och hämtas tillbaka av snåljåpar och skattesmitare som jag. Sjukt egentligen. Är det vettigt för miljön?
PS Den rackarns chaffisen var så snabb att vi hann hem till Melodifestivalen. Den blev lite bättre av att smutta på min nya Mackmyra. :-)

Jag flyr landet

Melodifestival. Andra chansen. Det är så hemskt att jag inte klarar att stanna i Sverige.
Adjö. Imorgon drar jag till Tyskland. Revelj 03.45.
Skönt att inte sova bort helgerna!

Även en

inställd bloggning, är en bloggning.

iPad 2

Jävlar va stor den nya versionen av iPad är!
Men jag vill inte ha nån i alla fall.

Formel 1

Premiären är uppskjuten. FavoritF1bloggen nerlagd. Tuffa tider för oss som älskar Formel 1.
Här är några nya svenska F1-sidor att ha koll på, vi får se vad de går för över tiden.
http://www.formula1.se/
http://formelracing.se/
http://f1news.se/

RSS 2.0