Guildford

Tillbaka i vår gamla stad. Karlshamns kommun borde åka hit & titta på Guildford Spectrum. Tänk er Jössarinken, Wäggabadet, Wäggahallen, bowlinghallen, tennishallen, Friskis & Svettis mm mm på samma ställe. Jag vill bo här igen! Spectrum var det enda vi testade idag. Imorgon blir det shopping & visa M & E vår gamla lägenhet. I övrigt har vi njutit av ett typiskt engelskt höstregn, efter en underbar solig lördag. Halvsovit genom filmen "The White Countess", skapat två Halloweenpumpor. Strax Roast Chicken framför brasan. Take care!

West Horsley

Brottsstycken ur ett arsotit liv: Hittade en dator med Internet! En iMac, vilket i sig är en intressant upplevelse. Det kanske man skulle skaffa en. Anyway, idag har vi blivit riktigt bra omhändertagna, dessutom under en lysande sol. K puffade t.o.m. kuddarna innan jag fick sitta. M har lite att lära där... A cup of tea? No, thanks. Nu ska vi få god mat och sen dax för Bonfire Night.

OG

Det går en kall kår genom min ryggrad när jag läser att de ska köpa hus i stan. Om du inte förstår varför, läs Svensk Maffia.

Vad är vitsen?

Jag hörde en jäkligt rolig historia för ett tag sen. Tyvärr har jag glömde den, men ni skulle hört den. Oj oj oj, vad rolig den var.

2 steg från paradise

Nu finns den på Spotify!
Håkan Hellström – 2 steg från paradise

 

En bra låt!
Band of Horses – The Funeral

Tvättstugan 2

Det gick att tömma den ännu mer!
Same, same, but different.
Skänkes:
Varmvattenberedare från 1975, med borrhål.
Torkskåp från förr.
;-)

Tvättstugan

Vår ovanligt vältömda tvättstuga:
To be continued...

Grattis Eilert

som har namnsdag idag!

Däckbyte

Så var de på - vinterdäcken. Jag valde tyvärr sämsta möjliga dag att göra bytet. Samma dag som det varit Formel 1 på TV. Fatta vad irriterande att hålla på tre kvart, när ett byte på en F1-bil tar 4 sekunder. Underbart är kort.

Vanita

Såg ni senaste Lyxfällan? Om inte har ni missat något. Det perfekta programmet att boosta sitt egna självförtroende med. Man känner sig riktigt smart efter att ha sett Stureplansbimbon Vanita. Med 0:-/mån i inkomst brände hon 35000:-, mest kläder, smink & party, och förklarade med plutande mun att "man vill ju ha lite fina kläder". Egentligen borde jag inte bry mig, men den här idioten var bara för dum för att vara sann, men där hade jag fel. Men som tur är har hon bättrat sig: "Jag har exempel börjat tvätta mina kläder, tidigare orkade jag inte tvätta utan slängde kläderna när dom blev skitiga." Duktig flicka! Lika upprörande som att Leksand ligger efter Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.

Jag vill ha en Lancia Stratos!


Bonfire Night

Kan man tänka sig. Under vår kommande Englandstur ska vi på en äkta Bonfire Night. Ni vet sådana de har i typ varenda Midsomer Murders. På en cricket plan dessutom för att göra det fulländat.
Jag är lite rädd.

Reklam

Jag tittar i princip aldrig på reklam-TV. Man hinner ganska mycket på 5 minuter. Dessutom tittar vi sällan live så det är bara att hoppa över reklamen. Men ett par filmer av Guinness har fastnat i mitt minne & tack vare YouTube kan jag se dem igen. Skål!
Bästa reklamen någonsin?:
Låten:  Leftfield – Phat Planet
Oxå skönt bra:

Truman, Bolt & Jag?

Det är möjligt att jag lever i en låtsasvärld. Likt Truman Show eller Bolt. Ni minns scenen där Truman plötsligt märker att han möter samma personer på exakt samma plats. Så är det för mig. Varje dag möter jag dem. Mannen med rullatorn, med 50 meters noggrannhet vet jag var han dyker upp. Killen med kepsen, samma sak. Tanten med fula kappan, det slår aldrig fel. Så antingen är jag med i en realitysåpa utan att veta om det eller så lever jag & mina medmänniskor extremt inrutade liv. Jag vet inte vilket som vore värst.

bob hund

YouTube är en riktig guldgruva, hela bob hund filmen "En film av Dan Sandqvist & Martin Kann" ligger ute, här är del 1, resten hittar ni via den:

En dikt

Ett fynd ur senaste Commersen:
Jag tänker inte kommentera innehållet, det är jag inte elak nog att göra, men man undrar vem som skrivit ner detta makalösa alster. Poeten eller Commersen? I vilket fall är det någon som bör skämmas.

Den obarmhärtige samariten

Igår blev jag stoppad av en kvinna som berättade att hon har det svårt. Hon frågade om jag ville be för henne. Det ville jag inte. Jag har nämligen ingen att be till. Hur som helst kändes det lite taskigt att inte ens hyckla & lova att göra det. Det hade kanske hjälpt henne. Jag lovade i alla fall tänka på henne, vilket jag tror har lika stor effekt som att be till Gud, om inte större.

Fjäderlätt

I morse kändes allt så lätt. 
Det tyngde inte på min axlar.
Med lätta steg gick jag genom staden.
Kan gym-passet ha gjort mig så stark, så snabbt?
Kom då på att jag inte kånkade min laptop i ryggsäcken…

 

Trevlig helg!

 

PS Jag vet redan vem som blir bäst i Idol ikväll. Linnea! Det är lätt att veta eftersom hon valt en av de bästa låtarna genom tiderna: Länk till spoiler


Tack Håkan

"Jag verkar ha frusit fast i en spottloska från ungdomen."

"Man måste genom skam
Man måste genom romans
Man måste dö några gånger innan man kan leva"

"Släng ner nyckeln, min fina
Och få bort mig från den här jävla gatan"
Håkan Hellström är tillbaka.
Det är märkligt. Musiken är egentligen inte riktigt i min smak, men den har något som tar sig ändå in i själen, via hjärtat. Texterna är av Nobelpris-klass, det ser ni ovan. Jag tror det uppstår en beroendeframkallande kemisk substans när man blandar ljuden, orden & rösten.

HH & HH

Plocka bort nigger/trigger-rim, extrem självfixering & några kilo bling-bling så är hip hop rätt skönt ibland.
Nas – If I Ruled The World (imagine that)
Det är tack vare Fish Tank jag börjat kolla upp lite hiphopbeats. Sist jag blev hiphoppare (snabbt övergående...) var när jag åkte Staten Island-färjan & ett soul/r'n'b-gäng drog igång. Jävlar vad det svängde. Oops en bild därifrån:
Observera gubben med käpp till höger! På något sätt gav de mig en förståelse för hiphoppen.
Men dagens stora HH är förstås Håkan Hellström. Nytt album släpps idag. Jag vågar knappt lyssna av höga förväntningar. Finns inte på Spotify än, men - oops den ligger på min hårddisk. Kvällen räddad.

Desperate Housewives & Co

Det känns jäkligt skönt att DH dragit igång igen. Plötligt känns ens liv väldigt behagligt normalt igen. Som den TV-seriejunkie jag är är det lika bra att lägga korten på bordet.
Jag följer:
Desperate Housewives
The Event
Lite Sällskap
Starke man
Idol
Sex & the City (DVD)
Hjälp (Download...)
Och väntar otåligt på: 24, Solsidan
Nej, jag såg inte fotbollen ikväll. Lyckligtvis.

Fish Tank

Filmstudiodag! Och äntligen en bra film. Fish Tank.
Handlar precis som Sebbe om tonåringar med minst sagt skitliv, men här är det skildrat så att det tar tag i mig. Med fina repliker som I like you, I'll kill you last kan man bara gilla eländet. Det är så tragiskt att det borde krossa ens hjärta, men det finns glimtar av hopp mitt i den geggiga smeten. Se den!

Cleaning out My Closet

Idag har jag rensat i min grovgarderob. Den där tex min gamla vän orienteringsväskan legat & saknat mig alltför länge. Några tecken på det är att där låg:
En idrottstape med bäst föredatum dec 2001.
En anteckningsbok med Garfield (Någon som jag för övrigt tror bara serieredaktören på BLT tycker är rolig idag).
Plastfickor för icke-elektronisk stämpling.
En hållare för kontrollangivelser där plasten börjat vittra sönder.
PS Det kan löna sig att gå igenom garderober. Mina nycklar som jag trodde jag tappade på Sälenresan i vintras dök plötlisgt upp. I sambo M:s jackficka. Skurk!
Idag har jag rensat i min grovgarderob. Den där tex min gamla vän Orienteringsväskan legat & saknat mig, alltför länge. Några tecken på det är att där låg:
  • Plastfickor för icke-elektronisk stämpling.
  • En hållare för kontrollangivelser där plasten börjat vittra sönder.
  • En idrottstape med bäst föredatum dec 2001.
  • En anteckningsbok med Garfield (Någon som jag för övrigt tror bara serieredaktören på BLT tycker är rolig idag).
PS1 Det kan löna sig att gå igenom garderober. Mina nycklar som jag trodde jag tappade på Sälenresan i vintras dök plötsligt upp. I sambo M:s jackficka. Skurk!

PS2 Det kan vara ångestframkallande att rensa. Jag kollade i ovan nämnda anteckningsbok & hittade en träningsnotering:
Lö: 7 km
Sö: 11 km
Må 9 km + 9 km
Ti: 10 km
Helt osannolikt att jag gjort det där.
Kanske dags att ta sig i kragen...

Bevis

Jag klarade det!
Där ligger de gamla brallorna i soptunnan.
Det trodde ni inte:
1) Att de var så makalöst vackra
2) Att jag skulle ha mental styrka nog att ta detta steg
Jo då, nu är det igång. Det nya livet. Vi har kastat massor av saker idag, det ekar nästan i vår garderob  & imorgon tar vi nya tag.

Om skrot

Hej jag heter Mr Arsotid & jag är en hamster. Samlar på mig en massa bra-o-ha-saker, som senare visar sig inte vara så bra-o-ha. Minns mitt inlägg från april, där det tyvärr inte hänt så mycket. Så nu är det Blocket & skänka till Kupan som gäller, tillsammans med loppissälj (om vi orkar) och bäst av alla - soptippen. Jag tror tom jag ska gå så långt som att slänga mina trasiga löpartajts med ett gräsligt färgglatt, über-arsotit, mönster. Ja, jag tror jag är mogen för det. Rapport följer.
Appropå skrot, rätt person skickades hem från Idol!

Shazam

Teknik är fantastiskt.
Det är inte nytt i sig, men för mig är Android appen Shazam ny.
Första testen gick brilliant.
Glider genom H&M och hör en trudelutt som låter spännande.
Ah! Jag har ju Shazam! Fram med mobilen & spelar in en snutt av låten. Råkar hamna mitt i ett sångfritt parti, med ganska ospeciell musik. Detta mitt i en affär med låg volym på musiken, slamrande galjar & folk runt omkring.
Scanning...
Sending...
Matching...
Plopp!
Allo, Darlin' – Kiss Your Lips
Fantastiskt att det kan funka.
Lyssna vid 2.05-2.15 ungefär, det klarade den alltså.

Rökare suger igen

Jag älskar Håkan Hellströms musik och har alltid tyckt han varit en cool & vettig person.
Och jag ser verkligen fram emot nya albumet om en vecka.
Men hur PK det än må vara så tycker jag det är så jävla onödigt att röka på omslaget.
Hur tänkte han där?
Tycker ni det ser tufft ut?
Lite ansvar får man allt ta som popidol.
Dax att plocka fram favorittröjan igen.
© arsotid

I mina arla öron

Min mobil innehåller den perfekta morgonmusiken för 1-timmespendling med 05.40-bussen, där det behövs musik att slumra till:
Fever Ray – Fever Ray alternativ en gammal klassiker Massive Attack – Blue Lines
Sen en 10-minuterspromenad till kontoret, dvs dags att ge sig en kick i baken & själen.
Det är bara att dra på spår 1 & 3 från Markus Krunegård – Markusevangeliet:
1) Markus Krunegård – Jag är en vampyr (Ja, den håller än...)
3) Markus Krunegård – Ibland gör man rätt, ibland gör man fel
Imorgon är det dock sovmorgon till 5.30. Skönt.
På tåget passar filmtittande bättre. Just nu är det följande jag njuter av lite efter humör & tillgång:
Lite Sällskap: (Filip & Fredrik på Kanal 5), charmig datingsåpa.
Hjälp: Psykiskt sjuk humor.
Fawlty Towers: Snacka om att hålla än! Kul uppladdning för vår Englandsresa :-)

Ett lite roligare liv

Det har varit en vanlig grå måndag idag, ändå till nyheterna på Rapport. Mona Sahlin läser upp resultatet av valet av talman. Inte kul? Nej... Det roliga var den titel hon bar i den rollen - Tjänsteförättande ålderspresident. Humor!

Common People

Så här har du aldrig sett en av tidernas bästa låtar, Pulp – Common People?

Att utplåna 70-talet

Steg för steg plockas spåren av ett svunnet 70-talet bort ifrån vårt hus. Sista mörkbruna fönstret är nu vitt som - vit färg. Jag fick på köpet testa en gammal klassisk drogmetod, sniffning. Lacknaftabaserad målning i ett slutet tolv kvadratmeters rum kan jag inte rekommendera. I natt blir det luftmadrassi tv-rummet annars hade vi nog aldrig vaknat igen. Och det vore ju synd att missa en söndag.
PS Irmas skiva som jag skrev om häromdagen är skittråkig!

Äntligen Google

Jippie! Om ett par veckor kommer det gå att köpa applikationer på Android Market i Sverige [källa]. Inte för att det behövs fler egentligen, men det borde borga för ännu bättre kvalitet. För er som inte skaffat Andriod-telefon än. Gör det. Jag lovar att ni kommer att lägga en massa tid på allt möjligt onödigt.

RSS 2.0