Leksand

Det har varit tyst om Leksand här. Förklarligt... Men nu börjar det likna något. De gnetar sig sakta mot toppen.
Det är toppen!

Fluor

[Om du inte är bekant med västblekingska, sluta läsa här...]
Det slog mig att min tandkräm är skitäcklig. Den innehåller fluor.
[Om du inte är bekant med västblekingska och ändå förtsatte läsa och därmed inte fattade någonting:
i vissa delar av västra Blekinge kan ordet flugor uttalas - fluor] :-D

Gör vardagen lite roligare

Så här gör jag för att få vardagen lite mindre vardaglig.
Trevlig helg!

The Final Countdown

24 dagar kvar till bröllop! Inser just att sanden i timglaset börjar rinna ut. Var tog all gott-om-tid-tid vägen? Man lär sig aldrig. Dagens unga däremot kommer att bli grymt bra på det. Idag hade Lilla M läsläxa, med en dikt om att tiden rusar förbi och att NU just försvann. Det är rätt! Bara ge de små liven. De ska allt få vet vad de har att vänta.

Trist förr?

Man har en bild av hur torrt och trist det var då ens föräldrars föräldrar var unga.
De svartvita fotona är egentligen mest grå.
Så plötsligt dyker sånt här upp i en låda farmor/farfar efterlämnat.
Åh, vad jag ångrar att jag inte pratade mer med dem om gamla tider. Dumma dumma jag.

Konica Pop

De kanske inte var bättre förr, men definitivt coolare!

R.I.P.

På skattjakt?

Efter två dagars blickande bakåt i tiden, tittar vi idag framåt.
Letar du efter ny, spännande musik? Ja! Vem gör inte det...
Då borde önskelistan till Emmabodafestivalen vara en bra startpunkt.
http://www.emmabodafestivalen.se/listan.asp

Arkeologisk utgrävning

Om man gräver djupt i Herr Arsotids historia finner man en viss sång som kommit att betyda något, på det humoristiska planet.
Ni som minns, njut! Ni som inte haft chansen att närvara, njut! Eller... ha i alla fall lite överseende och förståelse.
Ivor Biggun – The Cockerel Song

Jack

Dagens film grävde jag fram ur djupet av min hårddisk.
Filmatiseringen av Ulf Lundells Jack. Som jag sett en gång förra årtusendet.
Ville se den igen bara för att göra det. Blev faktiskt positivt överraskad. Absolut ingen höjdare, men som den klassiker boken är bör man beta av filmen oxå. Man kanske skulle damma av boken igen? Största behållningen är att se Kjell "Åsa-Nisse" Bergqvist, 23 år. Lika cool då som nu. Och så Gunnel Fred, 21 år. :-)
PS1 Såg om första avsnittet av Dag oxå. Lika bra, om inte bättre, andra gången. Missa inte!
PS2 Har nu sett klart The Hour. Helt klart en bra upplevelse.
PS3 Har återupptagit Desperate Housewives-tittandet. Ligger bara typ 20 avsnitt eftter...

Förädling

Pascal – Håll om mig

Dag

Ännu en skitdag att fylla med tidsfördriv, för mig och mitt arsotida snor.
Då är SVT Play en guldgruva.  Snubblade där över min nya idol, Dag Refsnes.
Lär känna honom du oxå på http://svtplay.se/v/2570023/dag/del_1_av_10

The Hour

När ändå halsen tvingar mig till ryggläge är det skönt att ha lite eftersläpning på TV-serier.
The Hour, håller snäppet högre tempo än The King's Speech, men är även den perfekt för en seg hjärna. Det gäller dock att koncentrera sig lite och hänga med i svängarna. Därför är det skönt att ligga efter. Det där med att se TV-serier, ett avsnitt i veckan, är förlegat. Det är bättre att ha allt på lager och sen köra ett race när det passar. Har nu ett avsnitt kvar och ser fram emot det. Serien är väldigt snyggt filmad. Har spänning. Kärlek. Intriger. Typ det mesta. Den är bra, men inte fullt så sagolikt bra som det snackades om innan.

The King's Speech

Har idag varit hemma och försökt bli pigg. Då är filmer som denna lagom. Precis vad skallen orkar och hinner med. Sävligt och lugnt. Somnade faktiskt till lite... Inte så mästerlig som jag hoppats. En vanlig dag hade jag nog haft svårare att uppskatta den. Inte för att filmer måste vara fulla av action, men i denna händer det lite för lite. Den innehåller dock en hel del underbara dialoger som är filmens stora behållning.

Bomullshjärna

Idag är det synd om mig. Ni vet, jag har åkt på en riktig karlaförkylning. En sån som bara kan upplevas inifrån en riktig mans kropp. Benen känns som spagetti. Huvudet som om det var fyllt med bomull. Men inte fan går det att visa på nån termometer. 42 grader eller nått hade varit trovärdigare. Nu känns det bara ¤#¤%#!%#!%.

Sad but true?


One Lucky Day

Det är nästan för bra för att vara sant.
Hittar - samma dag - två nya skivor med artister jag längtat efter. Sveriges coolaste röster?
Kite – 4
Den andra har inte släppts än, men ett spår finns utlagt:
Henric de la Cour – Henric de la Cour "Dogs"
Som om det inte räcker är det premiär på filmen One Day/En Dag.
Glömde jag nämna att jag har en ledig fredag ;-)

Stearinshot

Kolla in det här puckot! ;-)

Rullatorvarning

Alltså, jag har full respekt för äldre som tvingas använda rullator. Men varför ska de ut och handla mitt under lunchen?
Minns en artikel som handlade om att en engelsk forskare kommit fram till att köeer längd var direkt avgörande för hur snabb den var. Man ska alltså inte fundera när man väljer kö, ta bara den kortaste. Men jag är skeptisk. Finns den någon med rullator i kön, ta en annan. Idag fick jag det helt bevisat för mig. Hade två köer att välja mellan. I den ena stod en tant med rullator, hon såg ut att vara halvklar, varorna hade åkt förbi kassörskan. I den andra stod två pers. Jag tänkte på det där med att inte välja den med rullator, men också att den ändå såg väldigt kort ut. Så jag ställer mig efter tanten. Då. Halar hon upp ett gammalt kvitto med nått klotter på. Jag har ett tillgodokvitto. Kassörska visar sig vara ny. Får kalla på hjälp. Och där står jag. Så nu vet jag bättre.
Måste berätta om en rolig kommentar till artikeln om forskningen. Någon tyckte att valet av kö är lätt. Man tar bara kassan med snyggast kassörska, trots att den är längst. Smart!

Björk - Biophilia

Jag är mer spänd på
hur denna ska låta
än hur det ska gå
för Sverige
i fotbolls-EM.
De som inte ska upp
innan tuppen
kan lyssna här nu:
Björk – Biophilia

Jackan med stort V

Måste bara dela med mig av den underbart arsotida jacka jag förärades att bära i lördags - till skinnbrallorna, nätbrynjan och skinnslipsen. Manligt!

Sven6a

Min kropp minns gårdagen med fasa. Min själ minns den med glädje. 15 livsfarligt påhittiga grabbar kidnappade mig igår och drog iväg mig på en fantastisk dag. Blåslagen efter en go-cart-krasch. Knappt upptinad efter ett antal dopp i havet. Trumhinnor som precis repat sig efter att ha hört min egen röst sjunga sår i varje musiköra. Till det lägger vi idag en hjärna vadderad med bomull efter lite mer dricka än man är skapt för. Men jag är ytterst tacksam för allt som gjordes för lilla mig. Tack!!!

Hjältarna Svenssons makalösa frukostklubb

Verateatern hade idag premiär på sin senaste skapelse. Jag var där. Och är glad för det.
Man såg ju redan på bilden ovan vilken härlig kväll det skulle bli. Ett 8-pack ren glädje och talang. Jag såg deras förra show, som var grymt bra. Förväntningarna var alltså ganska höga, men ändå inte. Musikaler, som detta väl kan anses vara, är inte min grej. Och det är någonstans i sjungen humor jag har svårt att bli helt tagen av det hela. Man måste koncentrera sig lite för mycket på att höra vad som sjungs. Man måste skratta klart snabbt innan nästa rolighet dyker upp. Musiken är inte i närheten av vad jag normalt skulle kalla min slags musik, men i detta sammanhang är det omöjligt att inte ryckas med. Sitter och smådansar, i smyg. Det är mellan musiken jag uppskattar det mest. En blandning av intelligenta och väldigt låga skämt. Ibland lite för billigt. Men, totalt sett är det väldigt trevligt och man lämnar lokalen med en lite gladare själ. Du har fortfarande chansen, så se den! En och en halv timmes underfundig humor i amatörproffsig skrud till priset av vad två öl kostar på krogen. Valet är lätt.
Huvudpersonerna är alla väldigt duktiga, men en detalj sätter extra knorr på kvällen. Trummisen. Maken till spelglädje har jag nog aldrig sett.
Tack grabbar & tjejer!

Tomas Tranströmer

Den här kvinnan köper och köper saker
för att kasta i gapet på tomrummet
som smyger bakom henne.
Jag hade nästan rätt igår, det blev i alla fall en svensk som fick Nobelpriset. En som det tjatats om varje år, så nått bra måste han ha skrivit. Nyfiken som jag är var jag tvungen att leta upp något, för läst någon bok har jag förstås inte, allergisk mot poesi som jag är. Döm om min förvåning när jag hittade ett stycke högst begriplig text. Fullt njutbart.
Den här kvinnan köper och köper saker
för att kasta i gapet på tomrummet
som smyger bakom henne.

Äntligen igen

Imorgon ska vi få veta, vem som utses till årets Nobelpristagare i litteratur. Det finns många heta kandidater.
Liza Marklund?
Camilla Läckberg?
Kanske tom Jan Guillou?
Spänningen är olidlig.

L("U)

Coolaste smileyn jag vet är: bob hund

Alkohol

Imorgon blir det en skatteplaneringsresa söder ut. Tycker det räcker att bjuda släkt och vänner på ett trevligt etanolintag när det ska till och sägas i ja i kyrkan. Att dessutom bjuda svenska staten på inkomster blir för snällt. Nån måtta får det vara.
By the way... Wikipedia skriver ganska roligt om ämnet alkohol:
"Etanol omvandlas i kroppen av enzymet alkoholdehydrogenas till acetaldehyd, som ofta ger brukaren en samling negativa effekter kallade "bakfylla".

RSS 2.0