Syrénfest

Lilla M hade idag köravslutning på Kastellet. Under någon man kallar Syrénfest. Låter väl lagom mysigt? Om inte tondöva pensionärskörer eller invasion av Frälsningsarmén var nog för att få oss lite osugna på att lägga hela dagen där, så fick vädret oss att packa ihop och fara hem ganska snabbt. Givetvis efter ett kort hot om att låsa in de små i "fängelsehålan". Hehe. Tyvärr missade vi när de repeterade sommarteatern Ödets Makt med en kvart, men man får hålla sig till i sommar. En och annan stilig polisong hann vi dock ana, så det ser lovande ut.

DJ Arsotid

Förutsättning: Privatfest.
Scenario: Mr Arsotid ansöker om två önskelåtar:
Mando Diao – Gloria
Laurent Wolf feat. Eric Carter – No Stress
Resultat: Dansgolvet praktiskt taget töms.
Fråga: Är DJ Arsotids smak smaklös eller för god för övriga partypeople?

Mr Arsotid goes arsotid

Ikväll är det fest. En resa bakåt i tiden. Till 1988 för min del. Efter en pinsam titt i gamla album står det klart att barnen kommer att få lite att fundera över kring vem deras far var. Att de ska bedömma/dömma mig efter den tidens bilder är en skrämmande tanke. Äsch, jag är givetvis stolt över allt!
Tillbaka till festen... Eftersom jag är skicklig på att spara gamla klenoder har jag min ytterst arsotida skjorta kvar. Den tillsammans med Sators turnétröja från 1988/89 ("I Gold We Trust".) kommer att göra mig snyggare än på länge. Och pricken över i är att jag har kvar en flaska parfym från den tiden. Hmm, jag kanske inte borde vara stolt över allt...
Njut nu av "Pigvalley Beach" med Sator, live 1986:

Degrees

Lite tröst för oss som missar Siesta och tvingas underhållas hemma.
http://www.myspace.com/degreestranas
"Can't Walk Thru This Alone"

Valpar på tåget

Satt på tåget tidigare i veckan. Råkade höra ett par studenter diskutera programmering. Eller snarare testning av programvara. Det tyckte de bara tog tid och var onödigt. Ibland känns det skönt att vara erfaren, mogen och att ha sett ett & annat. Skulle du vilja att dessa slynglar skrev program åt din bank? Eller det flygplan som flyger dig till solen? IG till deras lärare!

Tragiskt

10 minuter kvar tills Thåström drar igång en timme härifrån, och vad gör jag... Glor på snabbgenomgången av Eurovision Song Contest, semifinal 2. Snälla berätta inte för någon...

Forever Young 2010 nu ännu bättre

Den redan väldigt lockande festivalen har blivit ännu mer intressant. De tre urspungliga artisterna Alphaville, Jakob Hellman, Reeperbahn kompletterades först med Human League. Nu är dessutom Ultravox och Lustans Lakejer klara. Detta gäller Kalmar 21/8. Howard Jones spelar istället för Human League på några ställen. Jag känner mig lika patetiskt förtjust över Forever Young som alla hårdrockare är över Sweden Rock.
Och hör ni.... Ultravox verkar köra trumsolot i The Voice igen/fortfarande. Bara det är värt resan.
Var det någon som sa patetisk?

Vuxenheten har tagit över

Imorgon spelar Thåström, 1 timme hemifrån. Ska jag dit? Nej. Väljer att vara social med nya arbetskamraterna. På fredag spelar bob hund, Timo Räisänen, Hives mfl lika nära. Ska jag dit? Nej. Orkar inte ta tag i det. Lördag, då spelar bla Röyksopp, återigen samma plats. Jag? Jag väljer fest för att fira vårt dagis jubileum. Prio i livet har glidit. Frågan är om det glidit för långt?

Jämlikhet

Jag tycker det är positivt att jämlikhetsfrågan får stort utrymme i media. Helt rätt, jag tycker tex det är extremt ojämlikt inom företagsvärlden. Ta bara det här med dotterbolag. Skandal! Mitt enkla förslag är att införa en lag som tvingar 50% av alla dotterbolag att konverteras till sonföretag. Pronto! Glöm inte att rösta på Arsotid-partiet i höst! Det enda partiet med rent, sunt förnuft.

Film ikväll

... eller nån annan gång. Minns ni att jag tipsade om filmen Darling? Idag har ni chansen: 22:00 på SVT1. För min del startar sista säsongen av Lost, 17 avsnitt kvar att njuta av. Det sista, avslutande har sänts i USA. Ska bli både skönt att avsluta det och sen lite konstigt att inte få träffa figurerna mer.

Romantisk weekend

Sambo M och jag bokade en romantisk helg i Åhus denna helg. Här är några fina bilder jag tog under vår mysiga promenad längs med havet.

Březňák

Jag föredrar mörka ölsorter, men av någon anledning har jag fastnat för
Den råkar dessutom vara en av de billigaste sorterna på Systembolaget.
Man borde kanske gynna svenska bryggerier och företag, men jag kör faktiskt Saab och kommunicerar med Sony Ericsson-mobil. Skål.

Tic Tac

Glömde nämna att Voddler bjuder på gratis film. Det gör dom alltid men just nu kan jag rekommendera:
Tic Tac: Alla som inte gillar den är våldtäktsmän!
Battle Royale: Japansk, sjuk, intressant vinkling av galet vriden samhållsproblematik i kubik. Typ. Plus übervåld!

Parvel

Dagens tragikomiska behållning är från tåget Karlskrona-Karlshamn 15.28: Den coola data-studenten beklagar sig om hur tråkigt det är att tvingas testa den mjukvara han knåpat ihop. Mr Arsotid känner sig genast väldigt erfaren, livsklok, rutinerad osv som blir sugen på att ruska om slyngeln.

Logistik & Tragik

Idag levererades vår bäbis:
Söt va!
Ska ni köpa ljudprylar och inte är rika eller hifi-nördar så kolla fynda.se.
Bra priser på tillräckligt bra prylar. Burken ovan (Yamaha RX-V465) kostade 2690:- inkl frakt.
De var extremt hjälpsamma när jag ringde.
Varför heter då inlägget Logistik? Jo. Med dagens trevliga teknik kan man ju följa paketets irrvägar genom landet. Vårt tog turen: Falkenberg, Halmstad, Göteborg, Jönköping, Karlshamn. Ni som inte fattar det roliga med det får gå om mellanstadiet!
Varför heter då inlägget Tragik? Jo. Jag har ikväll lyssnat på en föreläsning av Benny Haag "Ingenting är möjligt!". Får ni chansen så se den. Var beredd på att störa dig på honom, vilja krama honom, skratta, gråta. Om det ger mig verktyg för att leva mitt liv bättre får vi se. Helt klart är att han tagit (gett sig själv...) en hel del smällar, men rest sig upp, gång på gång. Allting är möjligt!

Mördarsnigelseriemördare

Ha! Så fick jag då äntligen leva ut min mördarlusta på de små kräken för första gången för säsongen. Tre små jävlar kom krypande i gräset. Tre som hade blivit 3 * 400 om de fått hållas. Jag känner inte den minsta ånger över detta dåd. Jag gjorde det och jag kommer att göra det igen. Och igen. Och igen.

En whiskey till lunch

Igår gick jag på Systembolaget på lunchen för att köpa en flaska whiskey som present. Det är helt sjukt vilken effekt den butiken har på en. Man känner sig som en skurk. Som om de tittar på en och tänker - "Jaha, nu ska han supa till det på måndagslunchen, fy vad tragiskt." Givetvis tänker de bara - "Suck, klockan är bara tolv, sex timmar till jag får gå hem och smutta på min vodkasamling". Fy, för fördomar! ;-)

Båten är slut

Så var jag klar med Båten av Nam Le. Jag borde ha insett faran med en bok som beskrivs som "böljande och dovt lyrisk prosa", men när alla recensioner pekar åt samma håll, föll jag för hypen. Det jag fann var en samling mer eller mindre sega historier som inte leder fram till något. Jag är säkert för ointellektuell för detta, vilket jag själv inte vill hålla med om :-) men varenda en av historierna bygger upp mot antiklimax utan svar. Visst kan man ana hur det går, men att lämna alla trådar öppna, hela tiden, känns tråkigt. Håller med SvD:s recensent som skriver att författaren vill vara "liksom lite för duktigt". Boken berörde mig, men irritation var den bestående känslan när jag slog igen boken. Typisk att bryta min bokpaus för en sådan här besvikelse.

Ladomir

Firas Sveriges hockey-seger och Red Bulls F1-dubbelseger med ett musik tips:
Du har väl inte missat Ladomir?
Finns på Spotify men även som gratis download på www.ladomir.se.
Skyll dig själv om du inte ger dem en chans.

Längtan

Så fort vi plockat åt oss en vagn på IKEA började jag längta.
Hem, till den lilla röda i garaget. Till hår, som fladdrar i vinden en varm sommardag när takluckan är nerfälld. Glidarturer till stranden. Fast trots att det går in en hel del i en Fiat 500, så är jag tveksam till att välja den vid nästa IKEA-utflykt.

Sinnessjuka priser

Kan man bli annat än irriterad på saker som kostar mycket. Jag menar inte 13 kr/liter för bensin & sånt utan saker som kostar sjukt mycket. Vad är det för idioter som kastar pengar i sjön. För jag antar att det finns de som köper högtalarkablar för över 50.000:- för annars hade de ju inte funnits. Själv är jag ute efter något som kan fylla vardagsrummet med ljud bättre än köksstereon. Ett extremt irriterande projekt, eftersom det finns hur mycket som helst att läsa om det. Och hur många prylar som helst att välja mellan. För varje tips, test etc jag hittar trissas behovet upp. Ett behov jag inte ens hade innan jag kom på tanken att knappra in ordet hembio i Google.

Hockey goes Happy

Nog för att hockey-VM är kul, men detta handlar om hur besviken & dum man kan känna sig. Och hur sugen man kan bli på att tvätta öronen. Ingen kan ha missat American Pie med Madonna. Jag gillar den muchos. Mycket tack vare en textrad jag tyckt varit så cool, men som jag nu med blossande röda kinder erkänner var fel. Väldigt fel. Jag har tyckt raden lytt:
And I asked her for some hockey news
men det ska förstås vara
And I asked her for some happy news
"Hockey news" är hyfsat befängt, men det är det jag gillat.
Ska se om låten överlever detta hårda slag. Jag tror det.
Vill du kolla hur tokig min hörsel är. Kolla vid 2:17.
Oops, hockeypausen är slut...

Båten

En hel månad lyckades jag låta bli att läsa en roman. Sen stod den bara där.
På bibliotekets snabbläsarhylla. Båten av Nam Le. Har sett den hyllad på flera ställen, så det gick inte att låta bli att plocka med den hem. Har nu 7 dagar på mig att läsa den. Det är bra så att man inte tappar känslan. Tyvärr infinner den sig inte i alla fall. Kommer på mig själv med att bara vilja ha läst klart boken. Känner inget för någon person hittills. Det är en samling noveller som inte har något direkt med varandra att göra. Jag har lite svårt för sådant. Det är för kort tid för att skapa en relation till karaktärerna. Vi får se om det bättrar sig under andra halvan.
Trevlig Helg!

11 maj

Dagen som sammanfattas med två ord:
GRATTIS, D & I. Lilla M & E har fått en kusin idag & vi känner inget annat än total glädje.
VÄLKOMMEN, Lilla N. Vi har längtat efter dig.

Måste konst finnas?

Måste konst finnas?
Det är klart konst måste finnas, annars vore vi människor bara ett slags djur, men måste konstverket existera i fysisk form för att kallas konstverk? Kan en idé vara konst? Jag bara undrar. Det vore hursomhelst väldigt praktiskt eftersom många verk (underverk?) skapas i skallen i en takt omöjlig för verkligheten att hänga med i.
Det är klart att konst måste finnas, annars vore vi människor bara ett slags djur, men måste ett konstverk existera i fysisk form för att vara konst? Kan en idé vara konst? Jag bara undrar. Det vore hur som helst väldigt praktiskt eftersom många verk skapas av hjärnan i en takt, omöjlig för verkligheten att hänga med i.

Jag är stolt över mig själv

Det får man vara. Det ska man vara. Just idag är det dock extra befogat. Minns ni mitt inlägg 4 april om hur kaos skapar kaos? Om inte: Kolla här. Den här helgen har vi varit riktigt flitiga (Tack vädret!) och gett "samlingen" vad den tål. Och kan ni tänka er. Klappar mig själv på axeln. Två bananlådor med hyfsade böcker är nu ur huset. Det tog emot,  jag stretade emot, men förnuftet segrade. Nu ska de skänkas till bättre behövande.

Gottegrisar

Vissa säger att homosexualitet är onaturligt och att det är en trend människan skapat. Jag mötte ett par söta flickorna idag som inte blygade för att visa upp sina känslor för varandra:
© Arsotid
Ursäkta, men jag är lite för trött för att komma på nån bra knorr på detta inlägg.

Omanlig

Den här veckan har jag visat extremt omanliga tendenser. Bespara din omvärld från kommentarer om Gardell... Nej, det är betydligt tyngre indicier vi talar om. Vid inte mindre än två tillfällen senaste veckan har jag kastat kalsonger. Trots att det fanns en hel del tyg kvar i dem. Så det blir till att shoppa nytt.
Spotify... En låt innan reklamen kom idag. Hmm. Vad jag lyssnade på? En av SvD och deras läsare uppskriven Singer/Songwriter. Det kryper i mig när jag ser den etiketten på artister, men jag var för nyfiken för att inte kolla upp henne.  Basia Bulat – Heart Of My Own Men nej, mina instikter hade rätt. Tråkig S/S är inget för mig. Istället snurrar nu Familjen – Mänskligheten det känns roligare.
Trevlig Helg!
Heja Vettel!

Ett rött äppel

6.28, fredag morgon, Karlshamns station: "God morgon, varsågod, ett äpple från Socialdemokraterna."
Tror dom man är dum i huvudet? Vad jag än röstar på så är det inte på grund av att jag får ett äppel. "Förresten, vill du ha lite information om partiet oxå?" OK... Ett dubbelvikt A4 fyllt med klyschor. Det kunde stått vilket parti som helst bakom det. "Vi vill satsa på vården, skolan och jobben." Wow... Tillbaka till äpplet. Det var väldigt litet. S som i Snålt? Importerat från Argentina. Miljövänligt? Eget fruktmärke hade de satsat på, det var lite gulligt, men hur kan de sätta det upp & ner? Kan man lita på ett parti som sätter saker upp & ner?

En bit Grekland vore inte så dumt

Bär följande med er: Jag är inte nationalekonom. Så - då går vi vidare i resonemanget... Funderar lite kring läget med Grekland. Det verkar vara lite kärvt där, om jag får uttrycka det milt. De får ett jättelån för att inte gå i konkurs. Konkurs? Kan ett land göra det? Vad händer om de gör det? Blir det en konkursförvaltare som ska sälja till högstbjudande? Får länder som har utestående lån till dem dela på kakan? Har Sverige lån till Grekland? Ni anar vart jag är på väg va? Vore det inte trevligt om Sverige hade ha en koloni på nån mysig grekisk ö? Kolla på kartan, det finns ju hur många som helst. Någon borde vi väl ha råd med?

En kväll med Gardell

Visste ni att Bibeln går ut på en sak? Kom an ketchup, så går vi! Det finns bara en som kan koka ner allting till något så koncist, precist & fjolligt. Jonas Gardell. Fick ikväll äran att följa med Stora M & lyssna på honom. Inte bara lyssna förresten, utan titta oxå, på hans wobblande bukfett. En syn för gudarna. [Plats för eftertanke & självkritik...] Har du aldrig sett honom live, gör det! Man får vara med om allt mellan asgarv & en knäpptyst lokal som begrundar de öden JG tar oss på en resa igenom. Om han bara tonat ner bög/HBT-snacket lite & för en gång skull låtit oss slippa höra om Mark, vore allt perfekt.

Pillemausare

"Pillemausare eller polimasa är ett östbottniskt uttryck för daglönare, och det nämns ofta just för varvsarbetare i Karlskrona, Härnösand och Stockholm från cirka år 1870." Så var det med det. Polimasa får ni själva surfa fram, det bär mig emot.

Det är inte lätt att vara man

Från 1:37 är klassiskt!

Världens bästa film

Det var några år sen jag såg den sist, men ikväll var det dags igen och Ja, det är något alldeles särskilt med Nyckeln till frihet (Shawshank Redemption).
Nästan en halv miljon röster på IMDB kan inte ha fel när de röstat fram den till bästa filmen någonsin. Jag är beredd att hålla med. Har du inte sett den, grattis, då har du något att se fram emot.

Våldtäkt

Det finns de som inte har någon skam i kroppen:
Torgny Melins – 800 grader

RSS 2.0